Keti Koti viering in Dorpskerk Rheden

Foto: Keti Koti

RHEDEN – Op zondag 30 juni is er in de Dorpskerk een speciale oecumenische viering om de afschaffing van de slavernij, het zogenoemde Keti Koti, te herdenken en te vieren.

Deze viering wordt georganiseerd door een samenwerking tussen de Raad van de Kerken in Rheden, de Antilliaanse gemeente New Song en het Keti Koti Comité Rheden. In de viering zullen verschillende sprekers, zowel uit kerkelijk als maatschappelijk perspectief het woord houden en het Arnhemse gospelkoor Desire, zal voor de muzikale aankleding zorgen. Daarnaast zal er ruimte zijn voor Antilliaanse zang en dans.

Aan de kinderen is ook gedacht, zij hebben tijdens een deel van de viering hun eigen programma. Na de dienst zullen er bloemen worden gelegd bij het Keti Koti Monument naast de Dorpskerk en is er de gelegenheid om elkaar te ontmoeten, onder het genot van een hapje en een drankje en te genieten van wereldmuziek.

De organisatie hoopt dat veel mensen uit Rheden en uit de omgeving zullen komen om dit samen te vieren. De viering start om 10.00 uur in de Dorpskerk. Meer informatie volgt via de Facebookpagina @KetiKotiRheden.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen