Succesvolle Open Tuinen Dag in Ellecom en De Steeg

ELLECOM/DE STEEG – Op zondag 16 juni vond de jaarlijkse Open Tuinen Dag plaats, georganiseerd door Groei & Bloei Nederland. Dit jaar openden twee prachtige tuinen in de gemeente Rheden hun poorten voor bezoekers: de tuin van Jorien van der Meulen in Ellecom en die van Sybrecht Bosker in De Steeg.

Verrassende Tuinontwerpen in Ellecom

In Ellecom verwelkomde Jorien van der Meulen bezoekers in haar unieke tuin aan de Laan van Avegoor 26. Bij het verwerven van de tuin was het een woeste wildernis, maar Jorien transformeerde dit in een fraai aangelegde ruimte. Door zelf een ontwerp te maken, creëerde ze een tuin vol met verrassingen.

Met zorgvuldig geplande paden en een diversiteit aan beplanting, biedt de tuin steeds weer nieuwe verrassingen. Achter elke hoek kunnen bezoekers iets nieuws ontdekken, zoals een charmant tuinhuisje, een rustiek zitplaatsje of een serene vijver. De tuin herbergt zowel excentrieke planten als arisaema’s, colocasia’s, eucomis en ferula communis, als wilde inheemse flora. Deze combinatie van verschillende plantensoorten maakt de tuin zowel esthetisch aantrekkelijk als ecologisch waardevol.

Historie en omantiek in De Steeg

In De Steeg, op Oversteeg 53, konden bezoekers genieten van de romantische tuin van Sybrecht Bosker. Het pand, ooit een boerderij op het landgoed Middachten, werd later omgebouwd tot dienstwoning van het kasteel. De familie Bosker, de eerste particuliere bewoners, toverde de 1500 vierkante meter tuin om van een fruitgaard naar een sierlijke siertuin.

Sybrecht heeft de tuin ingericht met vele borders met ronde en doorlopende lijnen, waardoor het gras als wandelpad door de borders fungeert. Een bijzonder aspect van deze tuin is de oude paardenstal, die is omgebouwd tot een atelier. Hierin creëert Sybrecht kunstwerken van gedroogde bladeren uit haar tuin, die verwerkt zijn in schilderijen en op deze dag te bewonderen waren.

Grote Opkomst

Beide tuinen trokken veel enthousiaste tuinliefhebbers en werden van 10.00 tot 17.00 uur druk bezocht. De diversiteit en schoonheid van de tuinen zorgden voor een inspirerende dag voor alle bezoekers.

Voor meer informatie over deze en andere activiteiten kunt u terecht op veluwezoom.groei.nl.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen