Maandelijkse Buddy Inloop Velp: Een plek van ontmoeting en ondersteuning voor defensiepersoneel

Foto: M-Management

VELP – Vanaf woensdag 3 juli organiseert M-Management elke eerste woensdag van de maand vanaf 12.00 uur de “Buddy Inloop Velp” in de voormalige Van Voorthuizenschool. Dit initiatief is bedoeld als een ontmoetingsplek voor militairen, defensiepersoneel en hun gezinnen, waarbij ontspanning, onderling contact en diverse activiteiten centraal staan.

Waarom de Buddy Inloop?

De Buddy Inloop Velp is opgezet om een gemeenschappelijke ruimte te bieden waar defensiepersoneel en hun families elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen kunnen delen en zich kunnen ontspannen. Hoewel het grote publiek vaak denkt dat alle defensiepersoneel veteranen zijn en dat veteranen uitsluitend mannen uit de Tweede Wereldoorlog zijn, is de realiteit veel breder. Sinds de Tweede Wereldoorlog heeft Nederland meerdere generaties veteranen, waaronder jonge veteranen van recente missies zoals in Irak en Afghanistan, en oudere veteranen van bijvoorbeeld de Korea- en Nieuw-Guinea-oorlogen.

“Veel mensen realiseren zich niet dat ook gezinnen van defensiepersoneel vergelijkbare uitdagingen ervaren als de militairen zelf,” aldus Lars Meijer van M-Management, de organisatie achter deze inloop. “Onze maandelijkse inloop is een plek waar iedereen in een vertrouwde en respectvolle omgeving bij elkaar kan komen.”

Wat kunt u verwachten?

Tijdens de Buddy Inloop kunnen bezoekers genieten van een ontspannen sfeer met ruimte voor diverse activiteiten. Of u nu op zoek bent naar een goed gesprek, ontspanning, of gewoon een plek om anderen te ontmoeten die vergelijkbare ervaringen delen, de inloop biedt het allemaal.

Belangrijke punten van de inloop zijn:

  • Ontmoeten en verbinden: Creëer nieuwe contacten en versterk bestaande relaties.
  • Ontspanning en vermaak: Diverse activiteiten voor een ontspannen middag.
  • Ervaring en kennis delen: Luister naar verhalen van anderen en deel uw eigen ervaringen.
  • Onderling respect: Een omgeving waar waardering en respect centraal staan.

Samenwerking en Ondersteuning

Dit initiatief wordt ondersteund door M-Management, een organisatie die sinds 2006 defensiepersoneel en hun gezinnen ondersteunt. “De kracht van defensie ligt niet alleen bij degenen aan het front, maar ook bij de mannen en vrouwen in de achterhoede en alle ondersteunende krachten daarbuiten,” benadrukt Lars meijer. Daarnaast werkt de Buddy Inloop samen met verschillende relevante organisaties en instanties om een zo breed mogelijk scala aan ondersteuning te bieden. “We willen dat iedereen zich gewaardeerd voelt voor hun bijdrage aan de vrede en veiligheid, en dat begint met elkaar begrijpen en ondersteunen.”

Meer Informatie

Heeft u interesse, vragen of opmerkingen over de Buddy Inloop Velp? Bezoek dan www.zorgkompas.org voor meer informatie.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen