Rhedense Kanjer voor Lucas Alberti en Lucas van den Berg en postuum aan Abdul Kader Daboul

RHEDEN – Op maandag 1 juli om 19.15 uur reikte burgemeester Carol van Eert de Rhedense Kanjer uit aan Lucas Alberti en Lucas van den Berg en postuum aan Abdul Kader Daboul. Deze gemeentelijke onderscheiding voor jongeren bestaat uit een beeldje in de vorm van een opgestoken duim en een oorkonde. De uitreiking vond plaats bij SC Rheden aan de IJsselsingel 91 in Rheden.

Abdul Kader

Samah Daboul nam de Rhedense Kanjer in ontvangst voor haar broer Abdul Kader, die in april van dit jaar plotseling is overleden. Abdul was een bijzondere en sociale jongen. Toen wethouder Ronald ter Hoeven enkele maanden geleden op de Rheder Enkschool kwam om te vertellen over de Rhedense Kanjer en vroeg wie een Rhedense Kanjer zou kunnen zijn, werd Abdul gelijk door zijn klasgenootjes aangewezen. Zijn zus Samah is een ontzettend lief meisje die altijd klaar staat voor anderen. Ze ondersteunt haar ouders, die het heel zwaar hebben door het verlies van Abdul, en zorgt extra goed voor haar kleine zusje Sarah.

Lucas van den Berg en Lucas Alberti

Lucas van den Berg (17 jaar) en Lucas Alberti (16 jaar) ontvingen ook de Rhedense Kanjer. Zij zijn beide trainers bij SC Rheden en zeer betrokken bij de vereniging. Ze trainen de JO13.2 een paar keer per week en coachen het team tijdens wedstrijden. Daarnaast helpen ze belangeloos mee bij het schoolvoetbaltoernooi en bij veel andere (voetbal)activiteiten zoals het slaapmutsentoernooi, bingo, vossenjacht en bardiensten. De beide Lucassen zijn een voorbeeld voor jongere spelers en andere jeugdleden, en laten zien hoe waardevol vrijwilligerswerk kan zijn. Ze stimuleren leeftijdgenoten om ook meer betrokken te zijn bij de vereniging. Door hun tomeloze inzet, verantwoordelijkheidsgevoel en enthousiasme zijn ze echte kanjers voor de vereniging.

Waardering en Stimulans

De uitreiking van de Rhedense Kanjer benadrukt hoe belangrijk jongeren zijn voor de maatschappij. Ze dienen als voorbeeld voor anderen. De Rhedense Kanjer is bedoeld als waardering en als stimulans voor andere jongeren.

Rhedens Kanjer

Rhedense Kanjers zijn jongeren tussen de 4 en 17 jaar die een bijzondere prestatie hebben geleverd. De gemeente Rheden is trots op jongeren die zich inzetten voor anderen. Daarom is het Rhedens Jeugdlintje, oftewel de Rhedense Kanjer, in het leven geroepen.

Wethouder Jeugd, Ronald ter Hoeven, benadrukt: “Door het toekennen van de Rhedense Kanjer worden jongeren beloond die iets waardevols voor de samenleving hebben gedaan. Met het uitreiken van dit jeugdlintje willen we laten zien dat de rol van jongeren belangrijk is in onze gemeente. Zeker in deze tijd waarin veel aandacht is voor mentaal welzijn van jongeren, kunnen bijvoorbeeld trainers een belangrijke rol spelen. Het gaat hierbij niet om wie het beste presteert, maar om het samen sporten en oog hebben voor elkaar.”

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen