Theatervoorstelling Ik, Alleen, in de tuin van kasteel Middachten

Foto: Peter de Vos

DE STEEG – Op 15, 16 en 17 augustus is de voorstelling van ‘Ik, alleen’ te zien in de tuin van kasteel Middachten. Het stuk is gebaseerd op het gelijknamige boek van Sophie Zijlstra. In dit gloednieuw koningsdrama van locatietheater Smeedwerk worstelt koning Willem I met zijn macht en met wie hij is als mens.

Willem I mag zich sinds 1815 koning noemen van een koninkrijk waarin de Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden zijn samengevoegd. Maar tijden en opvattingen veranderen.

In 1840 wordt de koning geconfronteerd met tegenmacht vanuit de Tweede Kamer door de herziening van de Grondwet. Willem I wil niet akkoord gaan met de inperking van zijn autocratische macht en met een grotere invloed van de volksvertegenwoordiging. Als bovendien zijn zoon Guillot op gewiekste wijze aan zijn troon begint te schudden, weet koning Willem niet meer wie of wat hij nog kan vertrouwen. Kan hij zijn alleenheerschappij behouden? Wie is hij zonder kroon? Kiest Willem voor de macht of voor de liefde?

Ik, Alleen neemt je mee naar ons roerige vaderlandse verleden met opvallende gelijkenissen met het heden…

  • Locatie: Landgoed Middachten, Smidsallee, De Steeg
  • Speeldata: 15, 16 en 17 augustus 2024
  • Aanvang: 20.30 uur (inloop: 20.00 uur)
  • Entree: € 25,-
  • Tickets: www.smeedwerk.nl/kaartverkoop

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen