Regels voor parkeren caravan, camper of aanhanger op de openbare weg

Foto: rheden.nieuws.nl

GEMEENTE RHEDEN – De vakantie is voor vele begonnen, voor veel mensen de gelegenheid om de caravan of vouwwagen uit de winterstalling te halen om er op uit te trekken. (de schoolvakanties zijn in deze regio van 6 juli t/m 18 augustus 2024)

Wilt u tijdelijk uw camper, caravan, vouwwagen op de openbare weg plaatsen?

Dat mag in gemeente Rheden maximaal 3 achtereenvolgende dagen met een maximum van 6 dagen per maand. Deze periode heeft u de gelegenheid uw kampeermiddel klaar te maken voor u reis, of juist na de reis op te ruimen.

Aanhangers

Ook voor aanhangers en andere vervoersmiddelen die niet voor dagelijks gebruik zijn geldt dat u deze maximaal 3 achtereenvolgende dagen met een maximum van 6 dagen per maand mag parkeren op de openbare weg.

Controle en melden bij overlast

Op deze manier wil de gemeente buitensporig gebruik van parkeerruimte tegen gaan en hoopt zij overlast voor de buurt te beperken. Controleurs controleren regelmatig op geparkeerde recreatievoertuigen. Mocht u overlast ervaren van een voertuig dat langer dan 3 dagen op de openbare weg staat geparkeerd, kunt u dat melden bij de gemeente.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen