Tweede elektrische deelauto gelanceerd in Ellecom: Een duurzame stap vooruit

ELLECOM – Na het succesvolle debuut van de eerste elektrische deelauto, een Renault Mégane e-Tech, werd op vrijdag 5 juli de tweede, kleinere Hyundai Kona, officieel in gebruik genomen. Belangstellenden kregen de kans om een testrit te maken na een feestelijke toost met de initiatiefnemers op het dorpsplein.

Succesvolle lancering

Onder grote belangstelling werd de tweede elektrische deelauto in het dorp verwelkomd. Dankzij de inschrijving van voldoende deelnemers kon dit project worden gerealiseerd. De energiecoöperatie Ellecom heeft hiervoor de handen ineengeslagen met OnzeAuto.nl, waarbij de inschrijvers gezamenlijk eigenaar zijn van de voertuigen. Deelnemers kiezen een maandelijks rijtegoed waarmee alle kosten voor het gebruik worden gedekt.

Voordelen van de deelauto

De elektrische deelauto is vooral aantrekkelijk voor mensen met twee auto’s die overwegen hun tweede auto weg te doen. Eén deelauto kan namelijk vier tot acht tweede auto’s vervangen, wat bijdraagt aan het verminderen van parkeerdruk op privé-opritten en openbare wegen.

Feestelijke onthulling

De eerste auto werd onthuld door enthousiaste deelnemer Tonita Garritsen, samen met Henk Hakken namens de initiatiefnemers. Het feestelijke moment werd gemarkeerd met een (alcoholvrije) toast op het succes van dit project. Na de onthulling kregen aanwezigen de gelegenheid om een testrit te maken en de ervaring van elektrisch rijden te proeven.

Informatie voor geïnteresseerden
Om meer mensen te informeren over dit initiatief, worden de komende tijd weer keukentafelgesprekken georganiseerd. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via [email protected] Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.onzeauto.com.

Dit project is een belangrijke stap naar een duurzamer en milieuvriendelijker Ellecom, en de initiatiefnemers hopen dat nog meer inwoners zich zullen aansluiten bij deze groene beweging.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen