Masha Bijlsma Sextet treedt op bij Kasteel Middachten

Foto: Masha Bijlsma

DE STEEG – Masha Bijlsma Sextet geeft een optreden in de tuin van Kasteel Middachten. Masha Bijlsma trad wereldwijd op en vestigde haar naam in meerdere landen. ‘Bijlsma zingt met een timing en tekstinterpretatie om jaloers op te zijn’, schreef Ruud Meijer al in HP De Tijd.

Ze heeft een imposant, vol stemgeluid met een enorm bereik en hier en daar een aangenaam rauw randje. Haar onlangs verschenen album Interaction (2022) is een eerbetoon, opgedragen aan twee nog niet zo lang geleden overleden bandleden: contrabassist Henk de Ligt en pianist Rob van den Broeck. De ontvangst van deze indrukwekkende cd, met een breed en gevarieerd repertoire, is uitermate lovend.

In het sextet voert de geweldige stem van Masha Bijlsma de boventoon. Haar band bestaat verder uit topblazers Ilja Reijngoud op trombone en Ben van den Dungen op saxofoon. De strakke, swingende ritmesectie bestaat uit Hans Kwakkernaat op piano, Ruud Ouwehand op contrabas en Dries Bijlsma op drum. De groep speelt zowel eigen werk als prachtige arrangementen van nummers van onder andere Abbey Lincoln, Charles Mingus, Jasper van ’t Hof en ook Tony Lakatos, met wie Bijlsma meerdere cd’s heeft opgenomen.

Kaarten en meer informatie
Het concert van het Masha Bijlsma Sextet is zondag 14 juli 2024 om 11.30 uur in De Steeg, in de tuin van Kasteel Middachten. Kaarten zijn te koop via www.dezoomerij.nl/agenda. Tickets zijn in de voorverkoop € 15,- en aan de deur: € 17,50. Vrienden van Middachten betalen € 10,-. De tuin van Kasteel Middachten is een half uur voor aanvang van een voorstelling geopend.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen