Hans Dorrestijn adopteert Rambeau en Schwarze-Mecker als eerste lammeren van de Rhedense Schaapskudde

RHEDEN – Hans Dorrestijn was vandaag de gelukkige BN-er die de eerste lammetjes van de Rhedense Schaapskudde mocht adopteren. En hij deed dit met bijzonder veel plezier!

Aan het begin van de dag was Hans Dorrestijn, naar eigen zeggen, “Best chagrijnig, maar dat was al snel over bij aankomst in de Schaapskooi te Rheden, met al die prachtige lammetjes!”.

Allereerst kreeg Hans Dorrestijn een toertocht met de auto over de Posbank en door het Nationaal Park De Veluwezoom. Vervolgens kwam hij aan bij de Rhedense Schaapskooi om de eerst geboren lammetjes te adopteren. De twee rammetjes kregen de namen Rambeau en Schwarze-Mecker.

Lammetje Schwarze-Mecker deed zijn naam direct eer aan door gretig te mekkeren tijdens de film- en foto-opnames. En lammetje Rambeau bleef heel stoer in de armen van Hans Dorrestijn.

Hans Dorrestijn was onder de indruk van het voor hem, als groot natuurliefhebber, nog onbekende gebied op de Veluwe. “Ik ga hier zeker snel terugkomen om de Posbank nog beter te bekijken en te genieten van deze prachtige natuur. En uiteraard zal ik dan weer mijn ‘pleegkinderen’ komen bezoeken. Hoe leuk zou het dat deze twee schapen mij dan komen begroeten”, sprak Dorrestijn.

Hoewel Hans Dorrestijn in het theater en in zijn gedichten overkomt als een somber en neerslachtig persoon, was de liefde voor de natuur en in het bijzonder voor vogels, kippen en schapen deze middag duidelijk zichtbaar en hoorbaar. Ook de aanwezige Herderinnen genoten zichtbaar van deze adoptie.

Schaapskuddes hebben het zwaar in Nederland, zo ook de Rhedense kudde en Schaapskooi, er is nauwelijks subsidie beschikbaar en schaapskuddes zijn afhankelijk van giften, donateurs en dit soort adopties.

Steun de schaapskudde van Rheden!
U kunt de schaapskudde steunen door ook een lammetje te adopteren. U steun hiermee de schaapskooi en de schaapskudde en zorgt voor het behoud van beiden. Buiten het feit dat de lammetjes een prachtig en schattig beeld geven op de schaapskooi leveren, onderhoudt de kudde het Nationaal Park De Veluwezoom en in het bijzonder de Posbank. Wij als bezoekers kunnen daarvan ieder jaar weer van blijven genieten.

Het adopteren van een lammetje kost maar €20,00, meer hierover vindt u op www.schaapskudde.nl. Vanaf vandaag kan iedereen de kooi gaan bezoeken om een lammetje te adopteren, dit kan zowel bij de schaapskooi als via de website.

Lammetjesdag 29 maart 2015

Ook is er op 29 maart Lammetjesdag van de Rhedense Schaapskudde. Deze dag staat helemaal in het teken van de nieuwe lammetjes, de Schaapskooi en de Herderinnen die zorg dragen voor, en bijna dagelijks bij de schaapskudde zijn en regelmatig op pad gaan met de kudde.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Onderstaande gedicht werd eerder geschreven door Hans Dorrestijn in een van zijn gedichtenbundels over dieren met als titel “Het Schaap in de sloot”:

Schaapje in de sloot

Over de wei heen
Klinkt luid geblaad
Boer, schiet toch op

En kom niet te laat
Daar is de boer al
’t schaap is heel blij
Ze ligt in de sloot
Maar hoort in de wei

Boeren zijn sterk en
Hij sjort en hij trekt
Pas toch op, boer, dat je
Geen spieren verrekt

Plotseling staat het
Schaap op zijn kant
Ze likt er de boer
Heel dankbaar de hand

Ach, ’t arme schaapje
Heeft het vast koud
Jammer dat ’t schaapje niet
Van koffie houdt

Dan gaf de boer haar
Een gloeihete mok
Maar ’t schaap lust geen koffie
Geen enkele slok

Schaap, graas maar lekker
Of schaap warm in je hok
En lever de wol voor
Trui en voor sok

Heuvenseweg 18-2-15   019

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen