Help! Velp gaat nat: De politiek jat ons bad!

Foto: Sportbedrijf Rheden

VELP – Met deze noodkreet start de actie om een zwemvoorziening in Velp te (be)houden. Er wordt op een nieuw duur onderzoek gestart waarmee het eerdere onderzoek en de daarmee genomen besluiten op losse schroeven komen te staan. De toekomst van een zwemvoorziening in Velp-Zuid staat weer ter discussie mogelijk gaat er elders een zwembad gerealiseerd, misschien zelfs buiten de gemeente.

Belanghebbenden, burgers en politieke vertegenwoordigers zijn bij elkaar gaan zitten en willen actie tegen de nieuwe plannen voor een nieuw onderzoek naar een zwembadvoorziening in de gemeente Rheden, of erbuiten.

Voor Velp zou het verdwijnen van het binnenbad een zeer groot gemis zijn. Het water staat hoog aan de lippen want een besluit hierover kan al snel gaan vallen, namelijk op de raadsvergadering van 24 maart. Dus tijd voor Actie en wel nu!

Oproep:
Voor alle kinderen die nu zwemles hebben, voor alle ouderen die nu dichtbij huis kunnen blijven bewegen in Zwembad de Dumpel, voor alle chronisch zieken die nu dichtbij huis in beweging kunnen blijven, voor alle sporters van de zwemvereniging die nu met veel plezier, wedstrijdzwemmen, waterpoloën. Voor de duikvereniging, voor de brandweer die er oefent. Voor het ROC dat de Dumpel gebruikt als opleidingslocatie voor haar leerlingen. Voor de leerlingen van verschillende basisscholen die er nu nog zwemles en gymlessen krijgen.

Petitie voor behoud zwembad De Dumpel
Ronald ter Hoeven, voorzitter Zwemvereniging PFC Rheden, Heleen Denie, trouwe bezoekster van het zwembad en Sandra van Turnhout, registerpsychologe zijn een petitie gestart met als doel Zwembad de Dumpel te behouden voor Velp en roepen u op om de online petitie te tekenen. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om letterlijk uw handtekening te zetten. Zij zullen alle handtekeningen aanbieden aan de politiek op dinsdag 24 maart 2015 tijdens de Raadsvergadering die avond.

Dus teken de petitie!: http://www.petitie24.nl/petitie/291/behoud-zwembad-de-dumpel-voor-velp-en-haar-inwoners

“In 2014 heeft de gemeenteraad, na een uitgebreid onderzoek, besloten dat zwembad de Dumpel behouden moet blijven voor Velp. Door het onfortuinlijk (gedwongen) terugtrekken van één van de partners (Jagyba) wil de coalitie van D66, VVD, CDA en GL nu toch wéér een onderzoek. Terwijl uit het eerdere onderzoek, van maar liefst €100.000, is gebleken dat behoud van het zwembad in Velp de beste en goedkoopste oplossing is.

De coalitie lijkt erop aan te sturen alsnog te willen inzetten op een veel duurder en groter zwembad samen met de gemeente Arnhem. De Raad van Arnhem heeft hier echter nog nooit over gesproken en andere partijen zoals Valkenhuizen en het ROC in Arnhem willen natuurlijk een bad op de huidige locatie (Valkenhuizen) en niet zoals ons is voorgehouden een zwembad op de grens met Arnhem en Velp.

Tijdens de verkiezingscampagne riepen alle partijen nog om het hardst dat voorzieningen in de dorpen behouden moeten blijven, omdat dit de leefbaarheid ten goede komt. Een jaar na de verkiezingen lijkt dit alweer vergeten… Wij willen dan ook dat de coalitie en de wethouder, Tjebbe Vughts (CDA) gewoon het besluit van de Gemeenteraad uit 2014 uitvoert, dit is tenslotte de stem van de burgers van Velp en dus, behoud van Zwembad de Dumpel voor Velp” aldus de actiegroep.

  1. Dus teken de petitie!: http://www.petitie24.nl/petitie/291/behoud-zwembad-de-dumpel-voor-velp-en-haar-inwoners
  2. Like de facebookpagina: https://www.facebook.com/behouddedumpelvoorvelp

Dumpel1

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen