Reactie gemeente Rheden op handtekeningenactie de Dumpel Velp

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Woensdag 11 maart startten een aantal belanghebbenden en vrienden van Zwembad De Dumpel een handtekeningenactie voor het behoud van een zwemvoorziening te Velp, rheden.nieuws.nl heeft gevraagd aan de gemeente naar een reactie op de start van deze actie en het mogelijke verdwijnen van Zwembad De Dumpel en een zwemvoorziening in Velp.

Hoewel de petitie de indruk wekt dat er 24 maart besloten zal worden over het eventueel verdwijnen van Zwembad De Dumpel, geeft de gemeente Rheden aan dat er hierover géén besluit wordt genomen. Het houdt de gemoederen in Velp op zijn zachtst gezegd druk bezig en de handtekeningenactie mag nu al een groot succes genoemd worden.

In haar reactie zegt de gemeente het volgende:

Met het terugtreden van Jagyba is de situatie rond de zwembadplannen veranderd. Het plan voor het bouwen van een zwembad aan en geïntegreerd met Jagyba kan niet doorgaan. De gemeente wil nu een zorgvuldige afweging maken wat betreft de invulling van een nieuw bad en de locatiekeuze. Daarvoor is het nodig om de bestaande informatie en onderbouwing te actualiseren. Het behoefte- en locatieonderzoek dateert van 2007-2008.

Wij vinden het belangrijk te benadrukken dat er op 24 maart geen besluit wordt genomen over een locatie voor een nieuw te bouwen zwembad. In de gemeenteraad ligt alleen een procesaanpak voor: een stappenplan om uiteindelijk de gemeenteraad een keuze te kunnen laten maken.

Het is niet zo dat een zwembad in Velp op voorhand is uitgesloten. Dat geldt ook voor een samenwerking met Arnhem. Alle opties staan weer open.

Wij vinden vooral zorgvuldigheid in dit proces belangrijk. Met een nieuw zwembad zijn grote investeringen gemoeid, en het is een belangrijke voorziening voor de inwoners van de gemeente Rheden.

De planning is op hoofdlijnen als volgt: de uitgangspunten worden geactualiseerd waaruit de mogelijkheden voor een zwembad volgen (juni 2015), waaruit, na een beoordeling op diverse aspecten, een voorkeursoptie rolt (najaar 2015).

2015-03-13 Diverse foto's Velp 010

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen