Lammetjesdag 2015

Foto: Theo Jansen, rheden.nieuws.nl

RHEDEN – Op zondag 29 maart, de zondag dat de zomertijd ingaat, wordt van 10.00 tot 16.00 uur bij de schaapskooi in Rheden, de traditionele lammetjesdag georganiseerd.

Het is dan een gezellige drukte, waarbij er voor de bezoekers weer van alles te zien en te doen is. Het is duidelijk een contactmoment waar vooral ook kinderen naar uitkijken. Ze kunnen dan bijvoorbeeld met een lammetje op de foto, de lammetjes aaien en voeren en kleurplaten maken.

Ook zijn er oude ambachten te zien en wordt er met een spinnewiel wol gesponnen. Voor de inwendige mens is er koffie of chocola en nog veel meer te koop. Kortom voor elk wat wils.

Zoals u wellicht weet kunt u niet bij de schaapskooi parkeren. Dus: Komt u met de auto? Het TomTom-adres is Bezoekerscentrum Natuurmonumenten, Heuvenseweg 5a, 6991 GE Rheden. Let – mede in verband met de te verwachten drukte – aub op de aanwijzingen van de “parkeerwachten”. Zij zullen u zeker helpen bij het vinden van een plekje.

Wilt u het gemakkelijker hebben? Dan kunt u gebruik maken van de “paardentram”, die u tegen een kleine vergoeding naar de kooi (en weer terug) kan brengen.

Iedereen is van harte uitgenodigd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen