Kinderen fietsen weer voor kinderen tijdens Expeditie Junior

Foto:

RHEDEN – Na het succes van vorig jaar toen we met 59 kinderen € 12.500,- hebben opgehaald voor Orange Babies gaan we dit jaar weer! Dit keer op 5 juli 2015 met kinderen van 6 tot 14 jaar, en weer de Zijpenberg op de Posbank in Rheden beklimmen, waarbij ze geld inzamelen voor Stichting Orange Babies.

Kinderen kunnen tijdens dit evenement laten zien dat ze sportief zijn en graag iets willen doen voor kinderen in Afrika. Veel kinderen in Afrika komen in aanraking met hiv en aids. Door de hulp van Orange Babies hebben kinderen een kans op een toekomst zonder aids. Tijdens Expeditie Junior wordt geld ingezameld voor de kinderen van de Ng’ombe Open Community School in Zambia.

De uitdaging
Expeditie Junior is een jaarlijks terugkerend sportief evenement voor kinderen dat dit jaar voor de tweede keer plaats vindt. Kinderen kunnen deelnemen op een racefiets of mountainbike om te strijden voor het hoogste aantal beklimmingen, of ze kunnen deelnemen op de mooist versierde ‘Orange Babies’ fiets. Voor iedere uitdaging zijn er prijzen voor drie verschillende leeftijdscategorieën, 6 – 9 jaar, 10 – 12 jaar en 13 – 15 jaar.

De berg
De Zijpenberg op de Posbank in Rheden is een Nederlandse berg in een prachtig natuurgebied. Deze beklimming van 2,3 kilometer is een echte uitdaging voor sportieve kinderen. Het is een steile berg met een gemiddeld stijgingspercentage van 3,5% en het steilste stuk is bijna 9%. Het hoogteverschil tussen start en finish is 85 meter.

Het goede doel
Orange Babies steunt de Ng’ombe Open Community School om de weeskinderen in Ng’ombe, de sloppenwijk van Lusaka (Zambia), een betere toekomst te geven. De school geeft gratis onderwijs en probeert alle kinderen iedere dag een maaltijd aan te bieden. Op de school zitten 530 kinderen die bijna allemaal hun ouders verloren hebben aan hiv en aids. Ze hebben zelf geen geld voor eten, schoolkleding en lesboeken. De school heeft zelf ook weinig middelen en kan de steun van Orange Babies dus goed gebruiken.

Inschrijven
Het doel van Expeditie Junior is kinderen in Nederland in beweging krijgen voor hun eigen gezondheid en die van kinderen in Afrika, waarbij een mooi bedrag voor Orange Babies ingezameld wordt. We vragen € 10,- inschrijfgeld voor dit evenement en daarnaast verwachten we een minimale sponsorbijdrage per deelnemer van € 50,-. Vindt u het ook belangrijk dat kinderen voldoende bewegen en is Expeditie Junior een mooie uitdaging voor uw kind(eren)? Kijk dan voor meer informatie en het inschrijfformulier op www.expeditiejunior.com.

Stichting Winnen doen we Samen
De goede doelen van DESTIL, groothandel voor de bouw en industrie, organiseert evenementen als Expeditie Mont Ventoux en Expeditie Junior. Zij strijden samen met haar deelnemers voor het goede doel Orange Babies.

Over DESTIL
DESTIL is een groothandel voor de bouw en industrie die haar meerwaarde bewijst door de breedte van haar assortiment, de onbetwiste kwaliteit van producten en diensten en haar betrouwbaarheid. Op de Nederlandse markt wil DESTIL een leidende rol spelen. Ze streeft dan ook een landelijke dekking na en onderscheidt zich als een partner met innovatieve totaaloplossingen en concepten.

Over Orange Babies:
Orange Babies is een stichting met als voornaamste doel het helpen van zwangere vrouwen met hiv en hun baby’s in Afrika. Daarnaast biedt Orange Babies steun aan kinderen die geïnfecteerd zijn met het virus of er direct mee te maken hebben. Dit doet Orange Babies onder andere door het bieden van een melkprogramma en het bouwen van weeshuizen, kraamklinieken en opvanghuizen waar deze vrouwen en kinderen terecht kunnen.

Meer informatie:

Expeditie Junior 2015-1

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen