Onthulling van “Het verborgen kind”

VELP – Daar staat ze dan! Het verborgen kind van Velp, op een prachtige plek, midden in Velp, door een ovaalvormige haag omgeven. Mensen kunnen haar vanaf 16 april 2015 bewonderen, gezeten op één van de zes geplaatste bankjes om haar heen. Genietend van haar of u kunt uw gedachten even terug laten gaan naar de tijd waar zij voor staat.

Op 15 april is het beeld met de naam “Het verborgen kind” van kunstenares Yvon van Wordragen geplaatst op haar sokkel door het bedrijf Delta Natuursteen uit Velp. 16 april rond 15.00 uur zal het nieuwe monumentje voor moedige mensen in Velp tijdens WO2 onthuld gaan worden.

De oorspronkelijke plaats waar ze terecht zou komen, was op het Egmondplein, maar er moest door omstandigheden van afgeweken worden en gezocht worden naar een andere ruimte. Het plantsoen voor Nieuw-Schoonoord, waar het verborgen kind nu terecht komt, is momenteel van Vivare en zal in handen gaan vallen van de gemeente die het ook gaat onderhouden.

Het is een mooie ruimte geworden, weliswaar aan de drukke hoofdstraat maar, door de vorm van het pleintje, de grote oude boom en nu het monument, nodigt het zeker uit zich te ontpoppen tot een nieuwe ontmoetingsplek in Velp.

Kleine versie als financiering voor het herinneringsmonument
Op 13 november, verkocht rabbijn Soetendorp de eerste exemplaren van een kleine versie van het beeld ‘Het ondergedoken kind’ in boekhandel Jansen & de Feijter in de Emmastraat. Het beeldje, 20 cm hoog, is in neolith gegoten en kost € 64,50. Dit beeldje is nog steeds verkrijgbaar.

Klik op de bovenste foto voor een kort fotoverslag.

http://rheden.nieuws.nl/evenementen/programma-70-jaar-bevrijding-velp/

2014-04-15 Het verborgen Kind 007

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen