Herdenkingsplechtigheid bij het monument in het Carolinapark

DIEREN – Afgelopen donderdag 16 april was er een herdenkingsplechtigheid in het Carolinapark te Dieren. Belangstellenden, genodigden en leerlingen van diverse scholen hadden zich verzameld rond het herdenkingsmonument in het Carolinapark.

Ook hier werd gesproken door burgemeester Petra van Wingerden, die aan gaf “Erg blij te zijn met de grote belangstelling en aanwezigheid van de kinderen”. Het is belangrijk dat kinderen stil staan bij de betekenis van het woord vrede en het voorrecht in Nederland vrij te kunnen zijn. Bovendien is het niet vanzelfsprekend, kijkende naar de vele landen in de wereld waar om wat voor reden dan ook oorlog gevoerd en honger geleden wordt.

Diverse leerlingen droegen gedichten voor, gevolgd door de “Last Post” en een minuut stilte. Tijdens het hijsen van de vlag werd het Wilhelmus gezongen door het Dierens Mannenkoor.

Daarna werden er diverse kransen gelegd en ging iedereen in defilé langs het monument waar bloemen bij gelegd werden en even stil gestaan werd bij het feit dat ook Dieren 70 jaar geleden bevrijd werd.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Carolinapark 16-4-15   007

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen