Veel steun voor Wel Dwars Niet Lazy

De initiatiefneemsters, Geralda Wolters ( Schoonheidssalon IJsselzicht), Mick Stomp ( Het AGAhuis), Ans Sterne ( kapsalon Ans Sterne) en Annemiek Hellings ( Aker Uitvaarten)
De initiatiefneemsters, Geralda Wolters ( Schoonheidssalon IJsselzicht), Mick Stomp ( Het AGAhuis), Ans Sterne ( kapsalon Ans Sterne) en Annemiek Hellings ( Aker Uitvaarten)
Foto:

DIEREN – Woensdag 15 april was het een gezellige drukte bij de kapsalon van Ans Sterne in Dieren Zuid bij de schaakkraam. Hier, vlakbij deze plek overkwam haar zoon Gaike Gerritsen, het fatale ongeluk waarbij hij zes jaar geleden een dwarslaesie opliep.

Uit bewondering voor het positivisme en de drive van zoon Gaike en de lieve hulp van broer en buddy Jefke ontstond het idee om de broers hulp te bieden. Met deze hulp krijgen zij de mogelijkheid, deel te nemen aan het team van de Maartens Kliniek uit Nijmegen en naar Oostenrijk te gaan als deelnemer van de Handbike Battle.

Want dat moet wat zijn 21 km afleggen met een hoogteverschil van 900 meter en dat slechts op armkracht. Hellingen van 14 % zijn zelfs als je je gehele lichaam kunt gebruiken al een flinke uitdaging. Laat staan als je een hoge dwarslaesie hebt.

Door het initiatief van een aantal dames die allen lid zijn van ondernemersvereniging DELS (Dieren Ellecom Laag Soeren Spankeren) werd het idee gedragen om de zonen van Ans Sterne te steunen.

DELS lid Annemiek Hellings van Aker uitvaarten uit Ellecom, zocht al een tijd naar een goed doel om haar haar aan te doneren en toen zij via dorpsgenote Mick Stomp vernam van het goede doel van Wel Dwars Niet Lazy , zoals Gaike en Jefke hun Facebooksite en website hebben genoemd, was het voor haar duidelijk.

Hun moeder, kapster Ans Sterne mocht haar haar knippen en iedereen die het wilde komen zien was welkom, mits er ook gedoneerd werd voor Wel Dwars Niet Lazy. En van het één kwam het ander, want komen en doneren mag ook wel gehonoreerd worden. Schoonheidssalon IJsselzicht van DELS lid Geralda Wolters bracht haar apparatuur mee voor een zuurstofbehandeling voor de huid en iedereen die kwam kon geknipt, gestyled en in de make up gezet worden.

Het was een gezellige drukte en er kon weer 200 Euro naar bankrekeningnummer NL56 SNSB 8805524999 ten name van B. Gerritsen en A. Stomp om Wel Dwars Niet Lazy te steunen. Ondertussen is er in drie weken tijd al een mooi bedrag opgehaald, maar daarmee is het doel om Gaike echt goed te helpen nog lang niet bereikt.

Het eerste doel is vooral het realiseren van een carport naast het huis van Jefke. Nu staat zijn fiets binnen en is hij niet in staat om zelfstandig op de fiets te komen. Het filmpje Gaike van Brandom Strategisch Ontwerpbureau op YouTube laat de struggle van Gaike zien.

Een carport met “papagaai” om zichzelf op te hijsen en te verplaatsen zou een geweldige verbetering zijn en Gaike beter in staat stellen om te gaan oefenen voor zijn enorme uitdaging. Architect Arno Klavers heeft het ontwerp en de berekening belangeloos aangeboden.

Kijk voor nog meer informatie ook naar de volgende publicaties:

Helpt u ook mee?

Gaike1

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen