Veel blije kinderen en gezinnen in AZC Velp

VELP – Organisatie Speelstoet Velp heeft samen met cliënten van Siza speelgoed overhandigd aan kinderen die op dit moment verblijven in het AZC in Velp. Speelstoet verzameld speelgoed om uit te delen aan mensen die het niet kunnen veroorloven om speelgoed te kopen.

Het is 2e hands speelgoed in goede staat. Zij hebben in Velp een maandelijkse uitgifte vanuit de Wambeek in Velp. Cliënten van Siza hebben het speelgoed gecontroleerd, schoongemaakt en ingepakt en waren bij de uitgifte in het AZC aanwezig.

Meerdere tafels lagen vol met onder andere puzzels, spellen, en knuffels. De kinderen mochten speelgoed uitkiezen en meenemen naar hun kamer.

Aan de organisatie van het AZC is aangegeven dat het wellicht verstandig is om snel een speelhoek in te richten in de gemeenschappelijke ruimte, dit werd warm ontvangen en er zal bekeken worden of hier mogelijkheden voor zijn.

Geef het door project
Het speelgoed was uitgestald in de gemeenschappelijke ruimte in het AZC. Een ruimte waar twee tafelvoetbaltafels en een tafeltennistafel staan en een aantal tafels en stoelen om aan het zitten. In deze kamer is normaal gesproken geen speelgoed aanwezig en op de kamers van de bewoners is weinig ruimte.

Ouders genoten zichtbaar van het aanbod en kozen allerlei speelgoed uit geschikt, voor de leeftijd van hun kind en de kinderen begonnen al snel te spelen met hun nieuw gekregen speelgoed.

Volg de Speelstoet op Facebook via https://www.facebook.com/Speelstoet
Volg geef het door op facebook via https://www.facebook.com/geefhetdoorarnhem
Lees meer over de Speelstoet in Velp: http://rheden.nieuws.nl/nieuws/47476/inzamelpunt-van-speelstoet-verhuist-naar-de-wambeek-velp

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen