Etty Hillesum: een muzikale raamvertelling door Choral

Foto:

DIEREN – Vocalgroep Choral voert op zondag 31 mei een bijzondere raamvertelling uit over het leven en denken van Etty Hillesum. Dit jaar is het honderd jaar geleden dat Etty Hillesum in Deventer werd geboren.

Zij heeft grote bekendheid gekregen door de uitgave van haar dagboeken, waarin ze schreef over de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog. De uitvoering begint om 19.00 uur in de Ontmoetingskerk aan de Admiraal Helfrichlaan 54 in Dieren en duurt ongeveer een uur. Na afloop is er een collecte.

Het leven van Etty Hillesum werd gekleurd door haar onstuimige en soms grillige karakter, haar Joodse afkomst en de Tweede Wereldoorlog. Etty beschrijft een grote persoonlijke innerlijke ontwikkeling. Ze zoekt naar liefde, naar verbinding met zichzelf en anderen, de dingen achter de dingen, naar God. Haar dagboeken tonen een levenskunstenares die onder moeilijke omstandigheden steeds meer in staat is positiviteit te benadrukken en zichzelf en haar eigen lot te accepteren.

Ze ziet zichzelf niet als slachtoffer, overgeleverd aan de machten en krachten die inbeukten op haar bestaan. Haar oproep is om, onder welke omstandigheid dan ook, de antwoorden in jezelf te zoeken en in jezelf de dingen te verbeteren. Deze levenskunst, inspiratie en kracht probeert Choral in haar nieuwe programma vorm te geven. Etty Hillesum overleed in Auschwitz in november 1943. Iedereen is van harte welkom om deze muzikale raamvertelling bij te wonen.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden