Geniet van de lente in de Tuin van Sjef, óók in de toekomst!

Foto: De tuin van Sjef

VELP – Zaterdag 30 en zondag 31 mei is de Tuin van Sjef opgenomen in de Rhedense Kunstkijktocht in samenwerking met het RIQQ.

De Tuin van Sjef is een door de mens vormgegeven natuuroase, midden in de bebouwde kom en grenzend aan de Rozendaalse Beek. Na het overlijden van initiatiefnemer Sjef van der Molen, augustus vorig jaar, zijn vele vrijwilligers actief met het voor de toekomst behouden van dit belangwekkende erfgoed.

Belangrijk onderdeel van hun activiteiten, uitgevoerd onder de vlag van de Stichting de Tuin van Sjef, is het met behulp van crowdfunding en schenkingen aankopen van de Tuin van Sjef en bijbehorend huis. Van de voor dit doel benodigde 300 duizend euro zijn er inmiddels bijna 138 duizend binnengehaald of toegezegd. Een mooie tussenstand, maar we zijn er nog niet!

Zie voor meer informatie: www.detuinvansjef.nl.

Tijdens het weekend van de kunstkijktocht, kunt u een bezoek brengen aan de Tuin van Sjef, waar zeer veel te doen is. Zo zijn er binnenshuis een interactieve film van Wouter Borre te zien, een expositie van bijzondere vondsten, zoals schelpen, schedels, stenen en andere naturalia en informatie over de crowdfunding.

De opening van de K.K.T. is vrijdag 29 mei om 19u30 door Gerrit van Middelkoop met de presentatie van de interactieve film over de leef- en werkruimte en tuin van Sjef van der Molen, een eerbetoon aan Sjef, gemaakt door Wouter Borre. Deze film is mogelijk gemaakt met subsidie van de gemeente Rheden.

Zaterdag 30 mei en zondag 31 mei zijn we het startpunt van de Rhedense Kunstkijktocht, van 11 tot 17 uur.

Tevens zijn er rondleidingen op zaterdag om 11 uur, 13 uur en 15 uur en op zondag om 13 en 15 uur door Nigel Harle, florist en medewerker tuinbeheer in de Tuin van Sjef.

Op zondag is er van 11 tot 12 uur een miniconcert, gegeven door Saskia Bos en Martijn Tjoelker en hun leerlingen van de Vioolschool Bos&Tjoelker.

Iedereen is van harte welkom!

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden