Bewoners Velp langs het spoor in actie tegen geluidsoverlast!

Foto:

VELP – Het is nu al bijna 30 jaar geleden dat de wet geluidhinder van kracht werd. Toen kreeg de overheid de verplichting om 377 huizen langs het spoor in Velp van geluidsisolatie te voorzien.

Wachten op geluidsisolatie
Na jarenlang gewacht te hebben, zijn eindelijk (inmiddels enkele jaren geleden) 47 huizen voorzien van geluidsisolatie. Dat betekent dat er 330 woningen nog steeds niet voorzien zijn van geluidsisolatie.
Keer op keer weet de overheid haar verantwoordelijkheid te ontlopen. Dan is er geen geld, dan is de uitvoering aan een andere organisatie overgedragen. 
Aan het lijntje gehouden
De afgelopen periode heeft staatssecretaris van I&M, mevrouw Mansveld, de bewoners aan het lijntje gehouden door met de isolatie van de huizen te wachten op het besluit om het aantal goederentreinen, dwars door Velp fors toe te laten nemen. Eerder deze maand is dit besluit voor de zoveelste keer uitgesteld.
Geen Noordtak Velp
Belangenvereniging Geen Noordtak Velp (GNV) vindt dit een onacceptabele situatie, en wil niet wachten op het volgende argument om de geluidsisolatie aan woningen weer verder uit te stellen. Zaterdag 28 juni organiseert GNV een protestactie bij de spoorweg overgang bij de Emmastraat. 
Protestactie
De protestactie start om 11.00 uur. (Verzamelen ter hoogte van de Fredericus school) GNV roept alle omwonenden langs het spoor in Velp op om in actie te komen. We zullen dan één voor één langs zes spoorweg overgangen gaan in Velp, ons laten zien en van ons laten horen! Kom op de fiets, en neem iets mee wat geluid maakt!
Posters
Leden van Geen Noordtak Velp zullen vanaf 21 juni posters bezorgen bij omwonenden, geen poster gehad? Dan kunt u zich melden bij Ron Oei, Zuider Parallelweg 13a, e-mail: [email protected]  (of tel: 06 – 40121410)
gnvelp
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Kijk ook op:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen