Open Dag AZC Velp krijgt veel belangstelling van buurtbewoners

VELP – Op zaterdag 13 juni was er een Open Dag in het Asielzoekerscentrum aan de Broekstraat in Velp georganiseerd door Het COA en Vluchtelingenwerk Nederland. Ieder uur werd er een rondleiding gegeven en kon men een kijkje nemen in de “keuken” van het AZC

Onder andere de vertrekken, slaapkamers en keukens waren hierbij dan ook te bezichtigen. Ook de tuin werd niet overgeslagen hier stonden 2 kraampjes opgesteld waar extra informatie te krijgen was in de vorm van folders.

In het speeltuintje achter het gebouw stonden twee luchtkussens maar deze werden helaas door het slechte weer niet gebruikt. Wel was de kippenren en het dakhuisje van het oude Velpse Ziekenhuis te bezichtigen die door een van de bewoners is opgeknapt. Hier zitten tegenwoordig vogeltjes In. Ook was er in de Tuin popcorn en een suikerspin verkrijgbaar.

De rondleiding werd verricht door een personeelslid van het COA en een bewoner. De bewoner liet vol trots een van de kamers zien en wat ze allemaal op hun kamers hebben waaronder een koelkast en een televisie.

Het personeelslid van het COA vertelde onder andere dat ze twee vertrekken hebben waar ze onderwijs geven. Ook met behulp van computers wordt er aan de Nederlandse taal gewerkt. Buiten de schooltijden word er gebruik gemaakt van de computers om contacten te onderhouden via de sociale media met familie en kennissen.

De vluchtelingen hadden diverse taarten gemaakt voor de bezoekers voor bij de thee en de koffie of fris. Er was een speurtocht voor kinderen uitgezet, door mensen uit de opvanglocatie met een prijs uitreiking om 15.00 uur. Wethouder Tjebbe Vugts was hierbij aanwezig. Er was een optreden van One World Jam een collectief van internationale muzikanten.

Er was veel belangstelling, vooral door bewoners van de Ulepas, die het opmerkelijk vonden dat veel vluchtelingen zo goed Engels konden praten. De bewoners van de Ulepas toonden veel begrip en vinden het vreselijk dat je als vluchteling in een onbekend land moet terecht komen.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen