FOTO’s: Officiële opening Lorentzhuis Velp

VELP – Door ziekte van de heer Cornielje, Commissaris van de Koning van provincie Gelderland, was gedeputeerde, Jan Jacob van Dijk als afgevaardigde van de provincie aanwezig bij de officiële opening, van het Lorentzhuis in Velp, op vrijdag 19 juni.

Bewoners en vele genodigden waren bijeengekomen om samen de officiële opening te vieren. Na een welkomst woord naam Cristel Willing, directrice van Innorforte het woord, zij was blij dat na ander half jaar werk, nu de bouw activiteiten afgerond waren. Niet alleen voor haar en het personeel, maar vooral ook voor alle cliënten en bewoners.

Een voordeel was wel dat er overdag genoeg te beleven was voor de bewoners en dat er een goede samenwerking was met de bouwvakkers. Maar gelukkig het eind resultaat mag er nu ook wezen. Mooie grote en lichte kamers, voorzien van alle luxe, dat tegenwoordig gewenst is voor bewoners maar ook voor het personeel.

Lorentzhuis Velp

Locoburgemeester Nicole Olland was zeer te spreken over de goede samenwerking met de Gemeente en Innoforte, architecten en aannemers van het bouwproject. Ook prees zij het beleid om de buurt samen te laten opgaan in activiteiten, wat zowel goed was voor de cliënten als mensen uit de omgeving, zo voorkomt men eenzaamheid en is het gezellig een praatje samen te maken.

De toespraken werden even onderbroken door meneer van Dijkstra een bewoner van het Lorentzhuis hij had een geweldige sketch over de GGB dat staat voor Geestelijk Gestoorde Bewoner. Hij zorgde voor veel lachsalvo’s bij de aanwezigen. Hij had een mooi schilderij gemaakt dat hij aanbod aan één van de bewoners van het huis.

Namens alle bouwteampartners werd een cadeaubon van € 1250,00 overhandigd ten behoeve van bewegingstoestellen in de tuin.

Lorentzhuis Velp

Hierna was het de beurt om officieel het openingscadeau uit te pakken en in gebruik te nemen. Dit gebeurde samen met gedeputeerde, Jan Jacob van Dijk en 2 bewoners van het Lorentzhuis, mevrouw Mevrouw Jansen en mevrouw Bruils.

Zij mochten het cadeau, “de Tovertafel” uitpakken en in gebruik nemen. Dit onder een geweldig applaus van alle aanwezigen. Op de Tovertafel kunnen 7 verschillende spellen geprojecteerd worden op een tafel. Door hand- en armbewegingen zijn deze spellen te sturen.

Lorentzhuis Velp

Hierna werden er champagne en hapjes uitgedeeld om samen te proosten op de officiële opening en was er gelegenheid voor een rondleiding.

Kunstenaars vanuit Atelier Creso te Velp hebben er voor gezorgd dat er van alles te beleven valt in de gangen en ruimtes van het Lorentzhuis, zoals een oude kinderkamer, een heuse bioscoop, een treincoupé, werkplaats, keuken en een kapel zijn nagebootst. Ook is er een kroeg nagemaakt en wat winkels die bekend zijn bij alle Velpenaren zoals het postkantoor en restaurant Olde Dubbelink. Ook de tuin is gezellig ingericht met zitjes, bloemen en planten met veel kleur.

Innoforte hoopt de komende 60 jaar weer vooruit te kunnen in het vernieuwde pand.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden