5e editie Bouwburg Velp in augustus van start

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – In de lente van 2011 werd duidelijk dat Kluiskamp, het huttenbouwkamp van Velp, niet langer verder kon op de manier zoals het tot dan toe al jaren ging.

Er moest een andere locatie gezocht worden omdat de locatie in het bos niet langer geschikt werd geacht, en de organisatie moest een grondige vernieuwing doormaken.
Er werd een nieuwe stichting opgericht, er kwam een nieuw bestuur, en er werd gelukkig al snel een nieuwe locatie gevonden.

Vrijwilligers gingen massaal mee in de nieuwe opzet en de vrijwilligersgroep werd ook nog eens uitgebreid met een hele lading nieuwe enthousiaste vrijwilligers. Niet meer dan 3 maanden na oprichting was het al tijd voor de eerste editie van het nieuwe huttenbouwkamp van Velp, onder de nieuwe naam BOUWBURG!

‘Koning Toet gaat verhuizen’, was de titel van het eerste Bouwburgkamp in 2011. Koning Toet, in 2010 nog druk met het huwelijk van zijn dochter in de oude zandafgraving op de Pinkenberg, verhuisde in die zomer  mee van de Pinkenberg naar het Helicon terrein aan de Larensteinselaan in Velp.

Het was wennen voor iedereen, voor zowel de organisatie, de vrijwilligers, kinderen en ouders die al jaren gewend waren aan de mooie sprookjesachtige plek in het bos. Van een afgelegen plek middenin het bos naar een groot open veld achter de bosbouwschool.

Maar wat zijn de jaren gevlogen en wat went zo’n nieuwe plek toch snel. Tuurlijk was het improviseren en aanpassen geblazen, maar het is absoluut gelukt!! Een nieuwe traditie was geboren.
De grote ruimte, de overzichtelijkheid, de bereikbaarheid, het draagt allemaal bij aan het succes van Bouwburg!

Dit jaar is het thema “JungleBurg”. De kinderen van 4-6 gaan naar de groep Azular, voor de kinderen van 6-12 jaar zijn er vier groepen; Moreno, Laranja, Cinzenta en Encarnado. Het belooft een geweldige week te worden met sport en spel, toneel en muziek, vuurtjes en natuurlijk vooral het timmeren van een eigen hut! Precies zoals je het inmiddels al 5 jaar van Bouwburg mag verwachten.
De organisatie heeft er heel veel zin in en kan eigenlijk al niet meer wachten tot de laatste week van de zomervakantie.

De kaartverkoop is inmiddels geweest en ook dit jaar is het kamp helemaal uitverkocht. Dat betekent dat er 24 augustus ruim 600 kinderen verwelkomt kunnen worden bij de start van de Bouwburgweek.

Wil je meer weten over Bouwburg of blijf je graag op de hoogte, check dan de website www.bouwburg.nl of geef een like op Facebook Bouwburg.

Bouwburg 2014: http://rheden.nieuws.nl/nieuws/3122/bouwburg-the-movie-bij-helicon-velp/

De organisatie viert dit jaar de 5e editie van Bouwburg, en daar zijn ze trots op!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen