M-FM en RTV Rheden-Rozendaal blij met voorstel

Foto:

GEMEENTE RHEDEN/ROZENDAAL – Afgelopen week hebben zowel B&W Rheden als B&W Rozendaal een voorstel naar de gemeenteraden verzonden waarin men goedkeuring vraagt positief advies uit te brengen naar het Commissariaat van de Media.

Burgemeester & Wethouders van gemeente Rheden en Rozendaal hebben op aangeven van het Commissariaat van de Media een onderzoek verricht naar de representativiteit en samenstelling van het PBO van beide radiostations.

Iedere lokale omroep is verplicht een Programmabeleid Bepalend Orgaan (PBO) te hebben, dit is een groep mensen die er op toezien dat het station uitzend waar behoefte aan is binnen de gemeenten en kan hier advies over geven aan de lokale omroep. Aan de samenstelling van het PBO zijn wettelijke eisen gesteld.

Uit onderzoek van gemeente Rheden en Rozendaal blijkt dat beide omroepstichtingen aan deze eisen voldoen maar dat het PBO van RTV Rheden-Rozendaal een betere samenstelling heeft met meerdere personen uit verschillende dorpen uit de gemeenten. Het PBO van M-FM streekradio bestaat uit 7 personen, het PBO van RTV bestaat uit 12 personen. Om die reden hebben B&W Rheden/Rozendaal de gemeenteraad gevraagd in te stemmen met het voorstel om RTV Rheden-Rozendaal als nieuwe partij aan te bevelen bij het Commissariaat voor de Media voor de uitzendmachtiging voor de komende 5 jaar. Het voorstel zal in september behandeld worden.

Het is aan de gemeente verplicht, in het geval van meerdere partijen, te informeren naar de mogelijkheid tot samenwerking tussen deze partijen. Zowel M-FM als RTV Rheden-Rozendaal geven aan dit absoluut niet te willen.

Beide omroepstichtingen lijken tevreden over deze ontwikkelingen.

Voorzitter Martin Slijper van RTV Rheden-Rozendaal laat via de mail aan de redactie weten; “We zijn blij met deze eerste stap en moeten nu verder afwachten op de volgende stap van de gemeenteraden en het Commissariaat van de Media.”

De redactie heeft op meerdere manieren getracht contact te krijgen met M-FM, echter heeft dit niet tot een reactie van het bestuur van M-FM geleid.

Via twitter geven zij de volgende reactie;


Daarna blijft het stil.

Op de site van M-fm schrijven zij het volgende
“Wethouder Pos van de gemeente Rheden heeft in een gesprek met een van de bestuursleden van M-FM streekradio het PBO van M-FM streekradio na 13 maanden representatief verklaard, hierdoor staat M-FM niets meer in de weg met betrekking tot een nieuwe termijn van de zendvergunning voor vijf jaar. Inmiddels is het Commissariaat voor de Media hiervan op de hoogte gesteld en ook alle vrijwilligers van M-FM streekradio. Het bestuur van M-FM streekradio ziet de toekomst dan ook zonnig tegemoet en kan door deze uitspraak plannen maken om op een nog breder terrein uit te zenden en de bevolking van het uitzendgebied meer van informatie voorzien.”

Laatste woord:

Het laatste woord blijft aan het Commissariaat van de Media, zij besluit uiteindelijk welke partij de komende 5 jaar als lokale omroep, uit mag gaan zenden.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen