Speelotheek Velp trots op nieuwe locatie

VELP – Het is een hele speurtocht geweest om een geschikte locatie te vinden, maar het is gelukt. Na een tijdje proefgedraaid te hebben zijn, zowel de vrijwilligers van de speelotheek als de medewerkers en bewoners van Woonzorgcentrum Oosterwolde in Velp erg tevreden.

Woensdag 9 september mocht wethouder Contans Pos de speelotheek officieel openen. In de gezamenlijke ruimte van het Woonzorgcentrum stonden diverse spelen opgesteld en zowel jong en oud kon zich vermaken. “Dat is ook wat het graag willen, ouderen spelletjes aanbieden, kinderen die een spelletje komen doen, en de ouders die plaats nemen voor een praatje” aldus Jeroen Bolland vrijwilliger bij de Speelotheek.

Bij de Speelotheek is van alles te leen, van gezelschapsspelletjes tot stapauto’s, van puzzels tot een trampoline.

Opening Speelotheek Velp

 

Anita Matser, in 1994 mede-oprichtster van de Speelotheek en nu eigenaresse van peuterspeelzaal De Blokkendoos, leent al jaren spullen bij de Speelotheek. “vooral grote spullen zoals bijvoorbeeld een tent is fijn om tijdelijk in huis te hebben, kinderen zijn snel uitgekeken op speelgoed en zo kan ik veel variëren in het speelaanbod zonder dat ik het hoef te kopen of ergens op te moeten slaan.”

Voor mensen zoals Anita is de speelotheek een uitkomst, maar ook scholen , buurthuizen en instellingen kunnen speelgoed lenen, voor hen is een bedrijfsabonnement beschikbaar.

In samenwerking met Innoforte gaat de Speelotheek kijken waar behoefte aan is en voor ouderen geheugen- en bewegingsspellen aanbieden en waar mogelijk aanschaffen. Zo snijd het mes aan twee kanten, de Speelotheek heeft een prachtige nieuwe ruimte en Oosterwolde is blij met de inloop en de samenwerkingsmogelijkheden.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

De Speelotheek is goed bereikbaar, heeft voldoende parkeergelegenheid en is gelegen aan Middelhagenhof 1 te Velp.

Lees ook: http://rheden.nieuws.nl/nieuws/60184/speelotheek-velp-weer-open/

Speelotheek Velp

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen