Speelotheek Velp weer open

Foto: Speelotheek Velp

VELP – Sinds eind 2014 zocht de Speelotheek Velp een nieuwe locatie. Dat is gelukt! Na jarenlang gebruik van buurthuis De Poort is u de uitleen verhuisd naar een nieuwe locatie. Het speelmateriaal was eigendom van Stichting de Poort en is om niet overgedragen aan de Speelotheek, die speciaal voor dat doel een vereniging oprichtte.

Begin juni verhuisden enthousiaste vrijwilligers al het speelmateriaal naar de nieuwe plek. Dat is woonzorgcomplex Oosterwolde van Stichting Innoforte. Oosterwolde is het grote rode gebouw tegenover de bushalte aan de Gasthuislaan in Velp.
De Speelotheek kan mooi haar bijnaam het Kasteel houden, want de uitleen zit nu vlakbij de oprijlaan van Biljoen. Met Oosterwolde zijn in de afgelopen maanden afspraken gemaakt.
De Speelotheek heeft haar nieuwe uitleen op de begane grond en een opslag in de kelder.

Zomeractie: extra lage abonnementprijs
Inwoners van Velp en ook van Rheden kunnen dus weer speelgoed lenen.

  • Openingstijden zijn:
  • Dinsdagavond van half 7 tot half 8
  • Woensdagmiddag van half 3 tot half 5.
  • Deze vaste uitleenuren zijn in alle oneven weken. In juli kan iedereen terecht op 14 en 15, 28 en 29 juli. Om lid te worden, voor kennismaking, of om alleen even te komen kijken.

De zomeractie is een lagere abonnementsprijs voor de rest van 2015. Wie 3 stuks speelgoed per keer meeneemt, betaalt dan een 2-abonnement. En voor 2 stuks betaalt zij het basisabonnement. In theorie kun je met een basisabonnement in één jaar wel 20 verschillende speelmaterialen lenen.

Het ledengeld is 5 euro per jaar en er zijn jaarabonnementen van 15,00, 17,50 en 20,00 euro voor 1, 2 en 3 stuks speelgoed. Relatief kleine bedragen en dus ook bereikbaar voor de kleinere beurs. Houders van de Gelrepas hebben recht op een gratis basisabonnement en betalen alleen 2,50 extra voor 2 of 3 stuks.

De Speelotheek is nu een vereniging. Leners worden lid en kunnen een abonnement nemen. Ook gezinnen uit dorp Rheden kunnen lid worden, evenals wie dat nog meer goed uitkomt: ouders, verzorgers, grootouders, oppassers. Voor kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en gastouderadressen zijn er bedrijfsabonnementen. Alle ledeninformatie is te vinden op de website www.speelotheekvelp.nl.

Officiële opening 

De medewerkers van de Speelotheek zijn vol enthousiasme en hebben ook nieuwe educatieve doelen. Daarover wordt meer bekend bij de officiële, feestelijke opening in de nazomer. Die zal zijn op dinsdag 9 september om half 3. Iedereen is van harte welkom om dan te komen kijken. Of natuurlijk om lid te worden op een van de uitleendagen!

Voor het laatste nieuws en contactgegevens: www.speelotheekvelp.nl en de facebookpagina.

Lees ook:

http://rheden.nieuws.nl/nieuws/10514/open-dag-in-oosterwolde/

speelotheek2

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen