Expositie Sempre Crescendo  historisch gezien

Foto: Sempre Crescendo Laag Soeren

LAAG–SOEREN – Het is u vast niet ontgaan in 2015; de muziekvereniging Sempre Crescendo bestaat 125 jaar. De vereniging viert het hele jaar door feest. Bij elk hoogtepunt in Laag-Soeren dorp, en dat is een hele lijst, waren ode muzikanten present.

Zij stonden bijvoorbeeld voor dag en dauw op voor de reveille van het Oranjefeest, maakten muziek bij het Paasvuur en de jaarlijkse dauwtraprit.

Zo’n jubilaris verdient een eigen tentoonstelling. Dit najaar brengt ’t Sprengenpodium Sempre Crescendo voor het
voetlicht. Op 27 september opent de expositie ‘Sempre Crescendo historisch gezien’. Een keur van oude instrumenten, kostuums, bladmuziek, filmpjes en prachtige portretten sieren de foyer van ’t Sprengenhus tot 7 november, de verjaardag van de muziekvereniging. De expositie wordt dan afgesloten met een groots concert en een klinkend slotfeest.

De tentoonstelling bestaat uit historische en unieke stukken
uit de rijke geschiedenis van Sempre Crescendo. Dankzij de bewaardrift van enkele leden, maar vooral ook dankzij het werk van het Soerens Archief, is een gevarieerde en unieke tentoonstelling samengesteld.

Sempre Cresecendo onderscheidt zicht door vooral het ‘met plezier muziek maken’ voorop te stellen. De vereniging is niet aanwezig op concoursen en divisiewedstrijden. Wat zij belangrijk vindt is haar rol in Laag-Soeren, om iets te betekenen voor het dorp.

Zo is de vereniging onder andere actief tijdens vele Soerense activiteiten zoals het Paasvuur, de Soerense Oranjefeesten, de intocht van Sinterklaas en het binnenhalen van de kerstboom. Daarnaast verzorgt zij een aantal concerten gedurende het jaar. Het orkest staat onder leiding van dirigent Rinie Plant, al vele jaren verbonden met de vereniging.

Al 125 jaar maakt Sempre Screscendo deel uit van het dorp Laag-Soeren. Zij hoopt dat dit nog lang zo mag blijven.

U bent van harte welkom op 27 september!

Programma

  • 16:00 opening
  • 16:15 mini concert Sempre Crescendo
  • 16:45 bezoek expositie
  • 17:30 slot (of nog éven blijven…)

U kunt de expositie gratis bezoeken van 27 september 2015
tot 8 november 2015, tijdens openingstijden van ’t Sprengenhus. Harderwijkerweg 25A | 6957 AB Laag-Soeren
(0313) 61 93 07 | [email protected] | www.sprengenhus.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden