Eerste projectweek van het schooljaar op Het Rhedens Dieren

Foto: Google Maps

DIEREN – Van 19 tot en met 23 oktober houdt Het Rhedens Dieren de eerste projectweek van het schooljaar. Een leerzame week waarin tal van buitenlesactiviteiten worden georganiseerd en de leerling op een ándere manier leert.

De brugklassers gaan in het kader van het podiumkunstenproject ‘Titanic’ reddingzwemmen in Doesburg en een onderzoek doen naar ijsbergen. Ook gaan ze aan de slag met muziek, dans, presentatie en het bouwen van het decor voor de voorstelling ‘Titanic’, die tijdens de projectweek twee keer wordt opgevoerd.

Tweedejaars leerlingen mavo en havo/vwo besteden onder meer aandacht aan onderontwikkeling en vluchtelingen. Ze nemen deel aan het project Globaland, proberen via het project microkrediet geld te verdienen voor Stichting Vluchteling en bezoeken het Afrikamuseum. Tweedejaars leerlingen bl/kl gaan een dag naar Kleef, waar ze via een speurtocht de stad leren kennen en een interview in het Duits afnemen. Daarnaast gaan ze aan de slag met het thema ‘Drank & Drugs’.

Voor havo/vwo 3 leerlingen staat de week in het teken van het project Cross Your borders. Er is een cultuurdag in Zutphen en op vrijdag een sport- en speldag in Rheden. Mavo 4 tenslotte volgt op maandag een programma in Den Haag, waar de Gevangenpoort wordt bezocht en ’s middags een rondleiding wordt gegeven op en aan het Binnenhof. Op woensdagochtend vertrekken zij voor een 3 daagse trip naar Parijs.

School voor iedereen
Het Rhedens is een algemeen bijzondere scholengemeenschap met een compleet onderwijsaanbod. In Rozendaal kan men terecht voor alle leerjaren van havo, vwo en gymnasium. Het Rhedens Dieren heeft alle leerjaren vmbo en mavo alsmede onderbouw havo en vwo/vwo select met eventueel Latijn en Grieks (met aansluiting op de bovenbouw van Het Rhedens Rozendaal). Het Rhedens de Tender in Dieren, waar elke leerling individueel centraal staat, maakt het onderwijspakket compleet met praktijkonderwijs. Het Rhedens biedt alle mogelijkheden van een grote school, maar is heel persoonlijk van sfeer omdat het bewust kleinschalig is georganiseerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen