Voordracht 8: Frank Teunissen twaalf keer kampioen als volleybalcoach van VV Auto van Oort/Rebelle

Foto: VV Auto van Oort/Rebelle

DIEREN – Twaalf keer kampioen met een sportteam. Niet veel sportcoaches kunnen dit zeggen. Frank Teunissen uit Dieren wel. Hij is al jaren van uitzonderlijke waarde voor Volleybal Vereniging Auto van Oort/Rebelle. Dit jaar maakt hij opnieuw kans op een kampioenschap.

Een dozijn kampioenschappen
Frank Teunissen is al bijna 30 jaar actief als speler en trainer voor VV Auto van Oort/Rebelle in Dieren. Hij traint meerdere teams. Als coach wist hij maar liefst twaalf maal het kampioenschap te pakken. Één keer met een seniorenteam, vijf keer met een jeugdteam en zes keer met ‘de mini’s’ (circulatie mini-volleybal). Naast deze kampioenschappen binnen de competitie is hij twee keer Nederlands kampioen geworden met Jongens B en met niveau 6 van het circulatievolleybal. Daarnaast speelt Frank in het eerste Herenteam van Rebelle. Dit jaar promoveerde hij met dit team naar de landelijke eerste divisie.

“Frank is een geweldige coach voor allerlei verschillende niveaus. Doordat hij nu al een aantal jaren achter elkaar een teams coacht en traint is hij een bekend gezicht voor vele (jeugd)leden.” Zo laat het bestuur weten. “De kracht van Frank ligt hem in de combinatie van zijn technische kwaliteiten en geweldig enthousiasme. Hij zal niet snel boos worden op het team, maar zal juist de goede punten naar boven halen waarmee hij vertrouwen geeft. Daarnaast is Frank altijd in voor een lolletje, waarmee hij positiviteit en enthousiasme binnen het team kweekt.”

Seizoen 2015-2016
Dit seizoen traint Frank drie teams: heren 3, meisjes B en niveau 6 van het circulatie mini-volleybal. Heren 3 en meisjes B hebben het op dit moment lastig, zij staan respectievelijk op plek 10 en 12. Met niveau 6 kan Frank dit jaar zijn dertiende kampioenschap binnenhalen. Het team staat op dit moment tweede, met één punt achterstand op de nummer één.

Naam: Frank Teunissen
Sport: Volleybal
Categorie: Sportcoach
Prestaties/verhaal: 12 kampioenschappen met verschillende teams van VV Auto van Oort/Rebelle

Meer informatie over de Sportverkiezing Rheden 2015? Kijk op http://rheden.nieuws.nl/nieuws/66645/sportverkiezingen-2015/ of www.sportbedrijfrheden.nl/sportstimulering en stem hier beneden!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen