Voordracht 9: Trainer Henk Vos van onmiskenbare waarde voor GelreGym

Foto: Henk Vos

DIEREN – Henk Vos is sinds zijn zesde al lid van GelreGym. De turnsport heeft hij sindsdien niet meer los gelaten. 52 jaar later is hij nog wekelijks in de turnzaal te vinden en is hij van onschatbare waarde voor Gelregym.

Vanaf zijn 16e begon Henk met lesgeven. Dat doet hij nu 42 jaar voor de turnvereniging in Dieren. Met zijn pupillen wist hij mooie prestaties neer te zetten. Hij had onder andere de Nederlands Kampioen Ringzwaaien onder zijn hoede. Daarnaast begeleidde hij Minke Geertsma die de uitzonderlijke score 10 ontving voor haar oefening niet vergeten.

Dit is slechts een greep uit de successen die Henk behaalde. Deze zijn echter niet het belangrijkste voor hem. “Waar ik het meeste van geniet zijn de vriendschappen die de jongens en meisjes opbouwen”. Dit is de reden dat hij plezier blijft houden in het trainen en voor GelreGym is hij daarmee belangrijk. “Henk draagt op deze manier al heel lang bij aan een sportief en beweeglijk Dieren.” Aldus het bestuur.

Naam: Henk Vos
Sport: Turnen
Categorie: Sportcoach

 

Meer informatie over de Sportverkiezing Rheden 2015? Kijk op http://rheden.nieuws.nl/nieuws/66645/sportverkiezingen-2015/ of www.sportbedrijfrheden.nl/sportstimulering en stem hier beneden!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen