65-jarig huwelijkspaar Idema-Bulthuis in Dieren

Foto: rheden.nieuws.nl

DIEREN – Maandag bezocht burgemeester mevrouw P.M. van Wingerden-Boers echtpaar Idema-Bulthuis om hen te feliciteren met hun 65-jarig huwelijk.

Het echtpaar Jan Idema (geb. 4-1-1932 in Oldekerk) en Trijntje (Tine) Bulthuis (geb  4-4-1930 in Achtkarspelen)  leerden elkaar kennen op de schaatsbaan in Buitenpost (Friesland).

Na hun trouwen woonden zij in Burum, maar vanwege de betere werkgelegenheid in Gelderland verhuisden zij naar de gemeente Rheden. De heer Idema was een aantal jaren werkzaam bij de Meteoor. Daarna kon hij als bakkersknecht beginnen in Dieren.

In de jaren 60 is het echtpaar een eigen zaak begonnen in Oosterse Kunst en Rijsttafelartikelen. Met de opening van het Callunaplein verhuisden zij naar een woning boven hun winkel in dit nieuwe winkelcentrum.

Inmiddels waren er 7 kinderen en had het echtpaar een druk bestaan met het grote gezin en de winkel.

Met de komst van de grotere winkelketens op het Callunaplein besloten zij te stoppen met de zaak en verhuisden zij naar Lochem om van hun rust te gaan genieten. Na tientallen jaren in Lochem en in Ruurlo te hebben gewoond besloten zij terug te keren naar Dieren. De heer en mevrouw wilden weer dichter bij hun kinderen wonen.

Zij wonen tot grote tevredenheid nog steeds zelfstandig in een appartement en genieten ervan dat zij dicht bij de winkels en andere belangrijke voorzieningen wonen.

Inmiddels hebben zij 18 kleinkinderen en 11 achterkleinkinderen en een 12e op komst!

Pasteurstraat 8-2-16 001

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen