Pitchavond ter verbetering van het lokale zorgaanbod

De gemeenten Rheden en Rozendaal beschikken in 2015 en 2016 over een Innovatiefonds Sociaal Domein. Met dit fonds willen de gemeenten professionele zorgaanbieders, vrijwilligers en inwoners stimuleren om met plannen en ideeën te komen die bijdragen aan het verbeteren van het lokale zorgaanbod.

Meer dan voorheen gaat de gemeente Rheden en Rozendaal uit van de eigen kracht van haar inwoners. Daarbij wordt sterk ingezet op initiatieven met een preventief karakter. Het Innovatiefonds moet dan ook vernieuwende ideeën opleveren die helpen deze omslag te realiseren.

De 3e termijn van indiening van de lokale plannen liep van 1 januari t/m 15 februari 2016. Er zijn in deze periode 8 plannen ingediend.

Op donderdagavond 25 februari presenteren de indieners van de voorstellen in de vorm van een pitch hun plannen vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis in De Steeg.

Donderdag is de tweede keer dat er een dergelijke pitchavond plaatsvindt. Belangstellenden zijn van harte welkom om de pitch bij te wonen.

Na de pauze is er volop gelegenheid om op een informele manier met elkaar over de plannen in gesprek te gaan of contacten te leggen.

Van het budget van 2015 voor lokale initiatieven van € 262.000 is € 246.000 inmiddels besteed. Voor 2016 is een soortgelijk bedrag beschikbaar.

Voor meer informatie over achtergrond, bedoelingen, criteria en beide aanvraagprocedures zie www.rheden.nl/innovatiefonds

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden