Posbankloop Cross-Duathlon blijft vernieuwen

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP/ROZENDAAL – Hardlopers, mountainbikers, du- en triathleten kunnen zich weer gaan opmaken voor één van de mooiste en spectaculairste Cross-Duathlon wedstrijden in Nederland.

In het Nationaal Park Veluwezoom zal op zaterdag 24 september alweer de derde editie van de Posbankloop Cross-Duathlon plaatsvinden. Met start/finish vanaf Buitenplaats Beekhuizen (het voormalige Camping Beekhuizen) staat het evenement garant voor een unieke sfeer.

Via de website www.posbankloop.nl zijn er maximaal driehonderd startplekken te vergeven. Deelname aan de Cross-Duathlon is voor zowel recreatieve deelnemer als topatleet een schitterende belevenis.

Deelname
De pittige ‘Lange afstand’ bestaat uit 6,5km hardlopen, 20km mountainbiken en 3km hardlopen. De ‘Korte afstand’ bestaat uit 4,5km hardlopen, 10km mountainbiken en 2km hardlopen. Je kunt de afstanden individueel of als duo volbrengen.

Bij deelname als duo neemt één iemand beide looponderdelen voor zijn rekening en de ander het mountainbiken. Mocht je geen eigen mountainbike ter beschikking hebben, zijn deze via de organisatie te voorzien.

Parcours
Het terrein rondom Landgoed en Kasteel Rosendael, Emma Piramide en het Rozendaalse Veld is zeer afwisselend van aard, met mooie single-tracks, technische afdalingen en pittige klimmetjes. Uniek voor Nederlandse begrippen zijn de circa 700 hoogtemeters die moeten worden bedwongen.

Voor het parcours van de Posbankloop Cross-Duathlon is er een exclusieve evenemententoestemming verleend door de terreineigenaren: Staatsbosheer; Geldersch Landschap & Kasteelen; de gemeente Rheden en de gemeente Rozendaal. Net als vorig jaar hebben is het parcours weer iets aangepast.

Parcourscoördinator Ronald van den Heerik: “Omdat we willen blijven vernieuwen hebben we dit keer nog wat extra single trail aan het parcours toegevoegd. Ongewijzigd is natuurlijk de legendarische startklim”.

Inschrijving
Via de website is inschrijving mogelijk tot uiterlijk 22 september of wanneer het maximaal aantal deelnemers van 300 is behaald. Het inschrijfgeld bedraagt € 17,50 voor de korte afstand en € 22,50 voor de lange afstand. Na-inschrijving is niet mogelijk.

Meer informatie over de Posbankloop Cross-Duathlon via www.posbankloop.nl/cross-duathlon

Cross-Duathlon

Zie ook verslag 2015: http://rheden.nieuws.nl/nieuws/64053/christiaans-en-glasbergen-pakken-de-winst-bij-de-cross-duathlon-van-de-posbankloop-2015/

Dossier: Posbankloop
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen