Mensen met diabetes fietsen ‘Giro roze’ naar Nederland

Foto: Ronald Hoogendoorn Fotografie

REGIO – In het Giro Experience Centre Papendal werd door de Bas van de Goor Foundation op vrijdag 8 april een bijzondere wielerploeg gepresenteerd. De Challenge Diabetes on Tour wielerploeg.

Deze ploeg, die bestaat uit 10 mensen met diabetes, heeft maar één doel: De roze leiderstrui van de Giro d’Italia ophalen in Milaan en per fiets naar Apeldoorn brengen. Vrijdag presenteerden zij zich voor het eerst in teamkleding aan het Nederlandse publiek.

Goede doel
Gedeputeerde sport van de provincie Gelderland Jan Markink opende de presentatie. Op de vraag van Bas van de Goor waarom zijn foundation is benoemd tot het goede doel van de Giro Gelderland antwoordde Markink: ‘Dat jullie je inzetten om sporten voor mensen met diabetes mogelijk te maken vind ik al mooi, maar daarnaast laten jullie met de foundation zien dat topsport en breedtesport heel goed samengaan.’

Door de roze trui als een soort Olympische vlam via zeven landen naar Nederland te brengen wil Bas wielerliefhebbers enthousiasmeren voor de start van de Giro in Gelderland en daarnaast laten zien dat een sportieve leefstijl een verschil kan maken in een leven met diabetes.

Volg de fietsers
Op 26 april neemt de ploeg de roze trui in ontvangst bij het hoofdkantoor van Giro organisatie RCS in Milaan. In de acht dagen daarna doorkruist het team zeven landen, om ten slotte op 4 en 5 mei nog een promotour te maken door de provincie Gelderland. Op diverse plekken is er die dagen de mogelijkheid om kennis te maken met Bas en zijn team en bijvoorbeeld met de roze trui op de foto te gaan.

Op 5 mei, tijdens de ploegenpresentatie op de Markt in Apeldoorn overhandigen de renners de roze trui aan de organisatie van Giro Gelderland.

Weten waar de fietsers zijn? Hou www.bvdgf.org/girogelderland in de gaten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen