Huldiging bestuursleden Velp voor Oranje

VELP – Nietsvermoedend kwam het bestuur van Velp voor Oranje afgelopen donderdagavond bijeen. Het draaiboek voor Koningsdag moest voor de laatste keer worden doorgenomen. Maar in plaats daarvan werd, tot ieders verrassing, eerst een aantal mensen gehuldigd.

Gravin Adalaan 21-4-16 002Kees Prins
Als eerste kreeg penningmeester Kees Prins een antieke, vuurvergulde W-met-kroontje opgespeld door voorzitter Gety Hengeveld. Zij prees zijn meer dan 15-jarige inzet als betrouwbare kasbeheerder en als contactpersoon met gemeente en de politie. ‘Zo is de Oranjekermis, mede door jouw inzet, uitgegroeid tot een feestelijke attractie voor alle Velpenaren’, aldus de voorzitter, ‘en is het Villaparkconcert met oude Jazz op Koningsdag inmiddels een begrip waar ‘iedereen’ elkaar ontmoet.’ Hem werd vervolgens een passend cadeau overhandigd.

Gravin Adalaan 21-4-16 004John Bosnak
Juridisch adviseur mr. John Bosnak ontving ook een antieke, vuurvergulde W opgespeld. ‘Zijn onbaatzuchtige hulp bij het samenstellen van Kermiscontracten, het adviseren over statutenwijzigingen en verzekeringen zijn voor ons van onschatbare waarde’, vond de voorzitter. ‘En dat gebeurt al meer dan 15 jaar.’ Onder een warm applaus ontving ook John Bosnak een passende attentie.

Gravin Adalaan 21-4-16 007Irene Bosnak
Tenslotte werd vice-voorzitter Irene Bosnak gehuldigd. ‘Irene is al meer dan 15 jaar de spil bij de voorbereidingen van vieringen en herdenkingen, ze houdt indrukwekkende toespraken, is onmisbaar bij alle publicaties – van boeken tot notulen’, zegt voorzitter Gety Hengeveld. ‘Betrokken, hartelijk en bescheiden voorziet zij het bestuur van waardevolle adviezen waarbij maatschappelijke doelen steeds het uitgangspunt vormen.’ En ‘mede dankzij jou vormt dit gezelschap van bestuurders en commissieleden van Velp voor Oranje eigenlijk één grote vriendenclub. Met jou in ons midden zal dat ook altijd zo blijven.’ De broche-met-oranje-steen en een boeketje vers geplukte prunus waren voor dit bijzondere bestuurslid passende cadeautjes.

Onverwacht en feestelijk
Het was een onverwachte, feestelijke start van de vergadering. Vol vertrouwen verheugen de bestuursleden zich op een onbezorgde, gezellige Koningsdag. Over het weer werd niet gesproken. Wel over de tienduizenden bezoekers die Velp weer zullen overspoelen op woensdag 27 april. Met of zonder warme jas.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Gravin Adalaan 21-4-16 008

 

 

Reacties