Zeven Koninklijke Onderscheidingen in gemeente Rheden

GEMEENTE RHEDEN – Burgemeester Petra van Wingerden reikte op dinsdag 26 april 2016 de volgende Koninklijke onderscheidingen uit.


Lintjesregen 2016 RhedenDe heer K. van Oosterom: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De onderscheiding werd uitgereikt bij de Rhedense schaapskooi, Heuvenseweg 11a, 6991 JE in Rheden.

Al 31 jaar zet de heer Kees van Oosterom zich als bestuurslid van de Stichting Rhedense Schaapskudde in voor het voortbestaan van de Rhedense schaapskudde. Deze kudde bestaat uit zeldzame Veluwse heideschapen. Kees heeft vanaf 1972 diverse officiële functies vervuld bij de Protestantse gemeente.

Momenteel is hij nog zeer actief in diverse commissies op vrijwillige basis. Zijn inzet is zeer waardevol voor de kerk. Groep X is de culturele werkgroep van de Dorpskerk in Rheden waarin de heer Van Oosterom culturele activiteiten in de kerk organiseert. Daarnaast vervult hij rol van webmaster.

Tenslotte verricht hij vele werkzaamheden voor de Protestants Christelijke Ouderenbond afdeling Rheden /De Steeg. Hij verzorgt het programma voor de ledenmiddagen, is medeorganisator binnen de reiscommissie en helpt leden met het invullen van de belastingaangifte. Vanaf 2009 is hij de penningmeester binnen het bestuur.


Lintjesregen 2016 RhedenDe heer J.J.M. Cremers: Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De onderscheiding werd uitgereikt in restaurant De Peerdestal, Zutphensestraatweg 50, 6955 AK Ellecom.

De heer Jos Cremers is iemand die zich al geruime tijd actief inzet voor de samenleving. Hij had en heeft bestuursfuncties bij diverse landelijke- en regionale besturen in de onderwijswereld. Bij de Vereniging van Bijzondere Scholen (VBS) was de heer Cremers van 1997 tot 2005 lid en vicevoorzitter.

Hij was één van de initiatiefnemers van de oprichting van de Eerste Coöperatief Werkgeversverband van Scholen voor Voortgezet Onderwijs. De heer Cremers was van 1997 tot 2012 voorzitter van de Resonansgroep. Dit is een belangrijk klankbord voor kennisdeling met en tussen de leden. Van 2009 tot 2014 was de heer Cremers lid van de adviesraad van de VO Raad en aansluitend bestuurslid van de VO Raad.

Hij was in 1991 één van de oprichters van de Kiwanis club in Rheden. Projecten als de Stichting Leergeld hebben zijn bijzondere aandacht.

Afgelopen september nam de heer Cremers afscheid van scholengemeenschap Het Rhedens, waar werd hij gewaardeerd door leerlingen en medewerkers als een betrokken directeur/bestuurder.

De heer Cremers woont in Velp.


Lintjesregen 2016 RhedenMevrouw M.A.J. Boer-Verkiel: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De onderscheiding werd uitgereikt bij Polysport, Admiraal Helfrichlaan 89, Dieren.

Mevrouw Mari Boer zet zich al sinds 1982 (samen met haar man) in voor EBC. Het Evangelische Begeleidingscentrum (EBC) biedt hulp aan (jong)volwassenen die kampen met problemen als faalangst, depressie, gebrek aan structuur en moeite hebben met zelfstandig wonen.

De hulpverlening bestaat uit opvang, begeleiding, zelfstandigheidtraining, begeleid zelfstandig wonen, dagbesteding en ambulante zorg. Tevens wordt hulp geboden bij het (re)integreren voor passend werk en/of weer meedoen aan de samenleving. Mevrouw Boer verzamelt goederen voor een verzamelkring, de opbrengsten van deze kring worden geschonken aan het EBC. Hierdoor heeft zij een belangrijke bijdrage geleverd aan een aantal projecten die anders niet of nauwelijks gefinancierd hadden kunnen worden.

Daarnaast verzamelt mevrouw Boer gebruikte kleding in, die weer verspreid wordt onder mensen die het nodig hebben. Haar echtgenoot, de heer P.B. Boer, is ìn 2013 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Boer woont in Dieren


Lintjesregen 2016 RhedenDe heer P. van der Veen: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De onderscheiding werd uitgereikt in de Ontmoetingskerk, Adm. Helfrichlaan 54, 6952 GJ in Dieren.

De heer Piet van der Veen is al meer dan 50 jaar verbonden als organist aan de Protestantse gemeente, eerst in de kerk in Velp en vanaf 1978 in de kerk in Dieren. Als vaste pianobegeleider van een groep muzikanten verzorgt hij reeds 30 jaar huiskamerconcerten. De heer Van der Veen vervult bij de culturele werkgroep van de Dorpskerk in Rheden sinds 15 jaar nauwgezet de taak van penningmeester.

Ook is hij al 20 jaar organist bij evenementen en concerten in de Dorpskerk. Bij de Christelijke Oratoriumvereniging Dieren zorgt de heer Van der Veen al bijna 35 jaar belangeloos de financiële boekhouding.

De heer Van der Veen woont in Dieren


Lintjesregen 2016 RhedenDe heer H. Reinders: Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De onderscheiding werd uitgereikt in Villa Veertien, Noorderstraat 14 in Dieren

De heer Henk Reinders zet zich al ruim 30 jaar zeer verdienstelijk in voor de samenleving. Ook tijdens zijn werkzame leven was hij al actief betrokken bij allerlei vrijwilligersorganisaties. Vanaf zijn pensionering in 1997 houdt hij zich als vrijwilliger zeer intensief (zo’n 3 dagen per week) bezig met uiteenlopende activiteiten, van bestuursfuncties tot praktische activiteiten.

De heer Reinders is betrokken bij de oprichting van vier stichtingen: de Vriendenstichting De Oude Plataan, de ondernemersvereniging DELS, Stichting Dieren voor Dieren en Stichting Kegelsport Dieren. Deze laatste stichting is opgericht in 1985 naar aanleiding van een dreigend faillissement van de toen actieve commerciële kegelbaan.

De heer Reinders was een van de drijvende krachten achter de geslaagde redding van de kegelbaan in Dieren. De heer Reinders is met zijn inzet en grote netwerk een inspirerend voorbeeld voor anderen.

De heer Reinders woont in Dieren


Lintjesregen 2016 RhedenDe heer W.P. De Lange: Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met Zwaarden

De onderscheiding werd uitgereikt door minister van Defensie Hennis-Plasschaert in Den Haag

Sinds 1980 heeft Kapitein der Mariniers Wim-Paul de Lange alle rangen doorlopen bij het Korps Mariniers. In 2007 is hij rechtstreeks vanuit de rang van sergeant-majoor bevorderd tot officier. Hij heeft als docent veel betekend voor leerlingen en collega’s van de School voor Maritieme Vorming, Bedrijfsvoering en Onderwijskunde (SMVBO).

Hij heeft een brug geslagen tussen de Koninklijke Marine en de burgermaatschappij en vergrootte de maatschappelijke betrokkenheid van zijn leerlingen. Sinds 2007 zet hij zich in voor de operationele personele zorg binnen Collegiaal Korps Netwerk.

Op grond van dit uitstekende en onderscheidende functioneren is de heer De Lange sinds 2013 Hoofd Bureau Mentaal Voortzettingsvermogen. Als vrijwilliger is hij bovendien zeer actief binnen de Vineyard kerkgemeente , fungeert op meerdere fronten als crisisopvang en verleent mantelzorg.

Kapitein der Mariniers De Lange woont in Dieren


Lintjesregen 2016 RhedenMevrouw N.J. van der Werff – van der Stouwe: Lid in de orde van Oranje-Nassau

De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Van der Meijs van Doesburg. Om 10.30 uur in het restaurant van woonzorgcentrum IJsselzicht in Doesburg.

Vanaf 1969 is mevrouw Nanda Van der Werff actief in het maatschappelijk en kerkelijk leven van Doesburg. Zij houdt zich als vrijwilliger met uiteenlopende bestuurlijke activiteiten bezig.

Zij was bestuurslid van de PCOB, speelde een belangrijke rol bij de federatie van de Hervormde kerk Doesburg en de Gereformeerde Kerk, was lid van de kerkenraad, voorzitter en lid van de Diaconale raad, was bestuurslid van de Cliëntenraad Attent WWZ en is bestuurslid van de Stoelbroederschap Martinikerk in Doesburg.

Ook verzorgde zij het typ- en stencilwerk voor de Gereformeerde kerk. Sinds 2001 geeft mevrouw Van der Werff leiding aan de koffieploeg van de Martinikerk. Daarnaast is zij al 30 jaar vrijwilliger in Woonzorgcentrum IJsselzicht. Elke dinsdagmorgen zorgt mevrouw dat de bewoners een gezellige tijd hebben. De bewoners dragen haar op handen.

Mevrouw van der Werff woont in Ellecom.


Klik op de bovenste foto voor meer foto’s, helaas hebben we van de heer van Oosterom en de heer Cremers, de heer de Lange en mevrouw van der Werff, door omstandigheden geen goede foto’s. Heeft u een leuke foto van hen, van de uitreiking van het lintje? Stuur hem dan naar [email protected]. Wij zullen de foto dan alsnog plaatsen, natuurlijk met naamsvermelding van de fotograaf (indien gewenst).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen