Aannemer bekend voor voetgangersbrug bij station Dieren

Foto: Provincie Gelderland

DIEREN – De voetgangersoversteek bij het station van Dieren is een belangrijk onderdeel van het project Traverse Dieren. Prorail heeft Reef Infra B.V. opdracht gegeven om de passerelle te gaan realiseren.

De gemeente houdt zich binnen het project Traverse Dieren bezig met de herinrichting van de stationsomgeving, waaronder de passerelle (voetgangers-oversteek/brug), deze zorgt voor bereikbaarheid van het perron, maar ook voor een verbinding tussen Dieren-Noord en Dieren-Zuid.

Spoorwegbeheerder Prorail en de gemeente Rheden hebben eerder al afspraken gemaakt over de realisatie en beheer en onderhoud.

Naast de passerelle komt er aan de noordzijde van het station een nieuwe parkeervoorziening. Ook komt er zowel aan de noordzijde als de zuidzijde een nieuw stationsplein.

Voorbereidingen gestart
Reef is inmiddels gestart met de voorbereidingen. Onderdeel van de opdracht is de aanvraag van een omgevingsvergunning. Deze procedure loopt inmiddels.

Rond de zomer 2016 begint de gemeente met de aanleg van tijdelijke parkeerplaatsen en een tijdelijke aanpassingen aan de weg. Daarna kan Reef Infra BV aan de slag met de werkzaamheden die naar verwachting in de zomer van 2017 zullen zijn. Het totale project ‘Traverse Dieren’ is naar verwachting in de loop van 2019 klaar.

Kijk voor meer informatie op traversedieren.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen