Steegse Merle in rijdende concertzaal de “Classic Express” in Rheden

Foto: Merle van der Lijke

RHEDEN – Op 20 en 21 juni komt de Classic Express van het Prinses Christina Concours naar Rheden. De Classic Express is een enorme trailer die kan uitschuiven tot een concertzaal van 14 meter lang en 7 meter breed. Aan boord maken basisschoolkinderen kennis met de mooiste muziek.

De concerten in Rheden zijn extra speciaal, want ze zijn gewonnen door harpiste Merle van der Lijke (11 jaar) uit De Steeg. In de Classic Express zullen prijswinnaars van het Prinses Christina Concours (jong toptalent uit het hele land) optreden voor basisschoolklassen.

Tijdens interactieve concerten mogen de kinderen vragen stellen en soms zelfs instrumenten uitproberen. De 11-jarige Merle van der Lijke deed vorig jaar mee met De Muziekwedstrijd, de online wedstrijd van het Prinses Christina Concours waarbij kinderen van 4 t/m 12 jaar een filmpje van hun muziekoptreden kunnen insturen en zo kans maken op mooie prijzen.

Merle drong door tot de finale en won een eerste prijs, namelijk een eigen optreden in de Classic Express die daarvoor speciaal naar haar school komt. Op 20 en 21 juni kunnen kinderen van cbs De Holtbanck daarom genieten van verschillende klassieke concerten. De concerten in de Classic Express duren ongeveer drie kwartier en worden gepresenteerd door een speciaal opgeleide pianist/presentator.

Op de website www.classicexpress.nl is meer informatie over de rijdende concertzaal te vinden.

Merle: “Ik vind het echt geweldig dat de Classic Express naar mijn school komt! Ik hoop dat ik met de andere muzikanten die komen de kinderen van de Holtbanck kan aansteken om ook een muziekinstrument te gaan spelen!”

Lees ook:

http://rheden.nieuws.nl/nieuws/73499/steegse-merle-11-jr-wint-eerste-prijs-bij-muziekwedstrijd-van-prinses-christina-concours/

http://rheden.nieuws.nl/nieuws/67799/steegse-merle-10-jr-prijswinnaar-in-rosa-spier-harp-concours/

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen