Lintjesregen in Gemeente Rheden

Foto:

GEMEENTE RHEDEN – Burgemeester P.M. van Wingerden-Boers heeft op vrijdag 25 april 2014 de volgende Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. 

9.00 uur
De heer L.J.G. van Roest: Lid in de Orde van Oranje Nassau
De onderscheiding werd thuis uitgereikt bij de heer Van Roest, Korte Wal 141, 6882 GN in Velp
De heer Van Roest was in 1964 de oprichter en vele jaren bestuurslid van Carnavalsvereniging De Leute Bröyers en hij is nog steeds actief in de Raad van Elf als senator. Na zijn pensioneringhaalde hij 10 jaar lang oud papier op om geld te genereren voor het sociale Carnaval.De heer Van Roest was van 1993 tot 2009 bestuurslid bij voetbalclub Veluwezoom en nog een actief vrijwilliger. Ondanks zijn gevorderde leeftijd is hij nog elke week te vinden bij de club.
In 1985 is de Velpse stratenloop ontstaan uit het idee dat er “nooit” iets te doen was in Velp Zuid. Het evenement werd een groot succes. De heer Van Roest zorgde voor aanvraag van vergunningen, de gelden, de juiste mensen en vertier bij de finish. Uiteindelijk is uit de Velpse Stratenloop de nationale “Posbankloop” ontstaan.”
De heer Van Roest was in 1973 één van de oprichters van Sportclub Ommershof. Zijn café Ommershof diende als kantine voor de leden. Vanaf 1973 was hij leider van twee elftallen veteranen, zorgde voor de kleding, de organisatie van de thuiswedstrijden en het innen van de contributie. 
09.30 uur 
Mevrouw. S.D. de Vries-Deurloo: Lid in de Orde van Oranje Nassau
De onderscheiding werd thuis uitgereikt bij mevrouw De Vries, Rozendaalselaan 52, 6881 LE in Velp
In 2002 was mevrouw De Vries medeoprichter en de eerste voorzitter van de Stichting Wereldwinkel Velp. Vanaf het eerste moment medeverantwoordelijk voor de inkoop en overtuigd verkoopster. Tot 2013 was zij actief lid van de etaleerploeg en inval verkoopkracht. Zij vertegenwoordigde de Wereldwinkel in de districtsvergaderingen. Mede dankzij haar werd in 2008 de Wereldwinkel in Velp verhuisd naar een toplocatie aan de Hoofdstraat. 
Sinds 1993 is mevrouw De Vries wijkdame PKN Velp. Hierbij neemt zij een dagdeel per week een oudere onder haar hoede. Mevrouw De Vries heeft de floragroep opgericht, zij schikken liturgische bloemstukken voor de kerk. Verder was zij van 1993 tot 1997 voorzitter van de plaatselijke afdeling PCOB (Protestants Christelijke Ouderenbond). 
Na een verblijf in China werd ze in 2001 penningmeester. Van 1993 tot 1995 was zij Landelijk deputaat Zending en Werelddiaconaat van de Gereformeerde kerken en van 1977 tot 1996 voorzitter en bestuurslid voor PC Basisonderwijs gemeente Rheden.
10.00 uur
De heer P. Postma: tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. 
De onderscheiding werd uitgereikt in voetbalkantine DVOV, Pinkenberg 4 in Velp 
Al 15 jaar organiseert de heer Postma samen met een vriend de jaarlijkse reünie voor de Mariniers die in Fak Fak Nieuw Guinea hebben gediend onder de meest onherbergzame omstandigheden. Deze reünie voorziet in een grote behoefte van honderden mensen die elkaar daar treffen. De heer Postma heeft tussen 2000 en 2012 er persoonlijk zorg voor gedragen dat de bevolking van Nieuw Guinea beschikking kreeg over een eigen waterput. Hij heeft giften gegenereerd, ging ter oriëntatie naar Papoea en heeft de start en de oplevering van de put persoonlijk bekeken.
Vanaf 1990 is de heer Postma actief vrijwilliger in de Protestantse Gemeente Velp. Hij haalt en brengt bejaarden naar de kerk of specialist. Sinds 1972 is hij een betrokken vrijwilliger bij de voetbalclub DVOV. Hij heeft gezorgd voor de realisatie van 4 kleedkamers voor de pupillen in 2010, was elftalleider en lid van de kantinecommissie. 
Nu leidt hij de onderhoudsploeg, is lid van de commissie beleid, houdt zich bezig met sponsorwerving en bezoekt de zieken binnen de vereniging. De heer Postma woont in Velp.
10.30 uur
Mevrouw W. Wielinga-Groot: Lid in de Orde van Oranje Nassau
De onderscheiding werd uitgereikt in het Bezoekerscentrum Veluwezoom, Heuvenseweg 5a, 6991 JE in Rheden
Vanaf 1969 is mevrouw Wielinga vrijwilliger bij het Diabetesvereniging. Zij organiseert de informatieavonden in het ziekenhuis voor patiënten, is bestuurslid werkgebied Arnhem, diabetesdeskundige bij de Diabeteslijn, cursusleidster en bezet de diabetes informatiepost. Vanaf 1999 zorgt mevrouw Wielinga als Maatje bij Vriendendienst op Stap, dat mensen met psychiatrische achtergrond niet in een sociaal isolement raken. 
Ze verricht redactiewerk voor de stichting, biedt praktische hulp en organiseert activiteiten. Daarnaast is zij actief bij de IVN Veluwezoom en Arnhem. Organiseert groencursussen en geeft in het voorjaar les als groendocent. Vanaf 2011 geeft zij remedial teaching aan scholieren en beheert zij de mediatheek. Vanaf 2010 begeleidt zij activiteiten in pastoraal diaconaal centrum De Herberg. 
Vanaf 2011 biedt zij hulp bij huiswerk aan allochtone kinderen en vanaf 2012 interviewt zij oude mensen en schrijft zij hun levensverhalen op. De verhalen worden gebundeld in een boek van de Stichting Welzijnswerk Ouderen Arnhem. Mevrouw Wielinga woont in Velp.
11.00 uur
De heer W.F. van Dorp: Ridder in de Orde van Oranje Nassau. 
De onderscheiding werd uitgereikt in restaurant De Peerdestal, Zutphensestraatweg 50 in Ellecom
Van 2004 tot 2009 was de heer Van Dorp vrijwilliger en bestuurder van de Voedselbank in Arnhem. Vanuit de Rotary Rheden Rozendaal is de Voedselbank Arnhem opgericht. Het Arnhemse model is uitgebouwd tot een Europees modelidee. Als lid van het managementteam was de heer Van Dorp vanaf de start enorm betrokken. 
Van 1998 tot 2010 was hij bestuursvoorzitter van de zorginstelling BOB-huizen. Van 1973 tot 1998 voorzitter van Scouting Nederland tijdens de grote fusie; uit 4 organisaties ontstond toen in één keer Scouting Nederland. Dit is nu de grootste jeugdorganisatie in Nederland. Van 1991 tot 1995 was hij voorzitter van de toenmalige stichting 18e Wereld Jamboree in Nederland. In augustus 1995 waren 30.000 jongeren uit 125 landen betrokken bij dit internationale evenement in Flevoland. 
Van 1985 tot 1997 was hij vrijwilliger binnen de ANWB, van 1979 tot 2012 eindverantwoordelijk HRM functies van de multinationale Stork N.V., van 1982 tot 1999 voorzitter VVV Arnhem en Zuid Veluwe in Arnhem, van 198 tot 1999 bestuurslid en secretaris van de provinciale VVV Gelderland / Gelders Bureau voor Toerisme (GBT). Van 1999 tot 2005 was de heer Van Dorp lid van de Raad van Toezicht van het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme (GBOT). De heer Van Dorp woont in Velp.
12.00 uur
De heer B. van Splunter; Lid in de Orde van Oranje Nassau
De onderscheiding werd uitgereikt in Paviljoen De Posbank, Beekhuizenseweg 1 in Rheden
De heer Van Splunter is sinds 2008 actief als vrijwilliger bij Natuurmonumenten, als lid van de heidegroep die zorgt voor het heidebeheer in nationaal park De Veluwezoom. Hij is vrijwilliger bij het Streekarchief Liemers-Doesburg en bestuurslid/ secretaris van bridgeclub “Vale Ouwe”. Vanaf 2012 is hij bestuurslid Veilig Verkeer Nederland afdeling Rheden en Rozendaal. Bij Second House geeft de heer Van Splunter huiswerkbegeleiding aan scholieren. 
Vanaf 2002 doet hij de organisatie van de boekenafdeling in Restorewinkel (kringloopwinkel) Ede. Vanaf 1998 tot 2001 was hij contactpersoon en medewerker van de stichting Senioren Service Ede. Van 1996 tot 1999 was hij vrijwilliger bij de boekenafdeling kringloopbedrijf Amsterdam. 
Van 2004 tot 2006 secretaris Nationale Vereniging De Zonnebloem.  En van 1985 tot 1996 vrijwilliger bij de Stichting Bibliotheek voor Luchtvaart en Ruimtevaart Schiphol. De heer Van Splunter woont in Ellecom.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen