Dylan Groenewegen maakte het werk van zijn ploegmaten eenvoudig af

VELP/RHEDEN/ROZENDAAL – Vandaag werd de Klassieker Arnhem – Veenendaal gereden, de renners startten in Arnhem op het Gele Rijdersplein en gingen vervolgens richting Rozendaal en moesten zes maal de Posbank oprijden.

Onze fotograaf trof de renners op de Kluizenaarsweg waar ze in volle vaart in een lange rij, afdaalden.

Daar na trotseerden de renners ook nog twee keer de Grebbeberg en gingen vervolgens richting Veenendaal. De finish was traditiegetrouw op de Kerkewijk in Veenendaal.

Dylan Groenewegen was oppermachtig in de Arnhem – Veenendaal Classic en schreef hem met overmacht. De Nederlands kampioen won de massasprint met speels gemak, het is voor Groenewegen de achtste overwinning van het seizoen.

Er reed lange tijd een kopgroep van drie renners vooruit, daarbij Wouter Mol 34-jarige Nederlander en de Noor Truls Engen Korsaeth samen met de Canadees Christian Meier. Ze kregen een maximale voorsprong van bijna vijf minuten, maar dat bleek niet genoeg. Voor het einde werden ze ingerekend, waardoor de koers opnieuw kon beginnen.

Uiteindelijk werd het toch een massasprint, Lotto NL – Jumbo bleek de sterkste ploeg, Groenewegen maakte het werk van zijn ploegmaten eenvoudig af. Brit Christopher Opie eindigde op ruime afstand als tweede, en de Belg Kenny Dehaes werd derde.

Kijk voor de volledige uitslag op: http://www.procyclingstats.com/race.php?id=164837

Kijk ook naar:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen