Werkt het nieuwe parkeerbeleid in Velp? Of niet?

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Er is in Velp al maanden een nieuw parkeerbeleid, een blauwe zone, u moet op veel plaatsen in het centrum gebruik maken van een parkeerschijf. Wat vindt u? Werkt dit? Of werkt het niet?

Geschiedenis
Gemeente Rheden heeft jaren geleden voor gekozen om het centrum van Velp betaald parkeren te maken (op verzoek van de ondernemers), onder andere in de Hoofdstraat, Emmastraat, Oranjestraat, Vlashof en Wilhelminastraat moest men naar de parkeerautomaat om een kaartje te halen. Er zijn voor ondernemers en bewoners diverse parkeerplaatsen voor vergunninghouders gecreëerd in de Oranjestraat, Pastoor Koenestraat, Emmastraat, een gedeelte op Den Heuvel en op het Oranjeplein.

Gratis parkeren?
In 2015 is er een onderzoek gedaan, om te bekijken of er mogelijkheden waren om het parkeerbeleid te veranderen, gratis te maken, wederom op verzoek van ondernemers. De gemeenteraad besloot vervolgens om een groot gedeelte van centrum Velp een “ blauwe zone” te maken, dus parkeerschijf verplicht, twee uur maximaal parkeren, voor voertuigen met meer dan 2 wielen.

Wat vindt u?
Werkt het nieuwe parkeerbeleid van gemeente Rheden in Velp? Worden plaatsen nu bezet door werknemers/ondernemers die iedere twee uur de parkeerschijf verdraaien? Parkeren vergunninghouders nu op blauwe zone-parkeerplaatsen? Wordt er te veel ‘wild’geparkeerd? Wordt er te weinig gehandhaafd? Vindt u vaker en sneller een parkeerplaats. Is Velp ‘bezoekers vriendelijker’ geworden door de blauwe-zone? Wat is uw ervaring tot nu toe?

Doe mee met de enquête van rheden.nieuws.nl en stem! 

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen