Sporthal De Dumpel in Velp is drempelvrij!

VELP – Wethouder Sport van de gemeente Rheden, Tjebbe Vugts opende vrijdagavond 23 september officieel de nu drempelvrije Sporthal De Dumpel aan de Gruttostraat in Velp.

Sporthal De Dumpel in Velp is nu drempelvrij gemaakt, naast de trap bij de ingang is een oprit gemaakt voor de rolstoelers en op verschillende plaatsen zijn aanpassingen gemaakt om de sporthal rolstoeltoegankelijk te maken.

Na een kort welkomstwoord door Koen Vosmeijer van Sportbedrijf Rheden nam wethouder Tjebbe Vugts het woord. Hij was blij dat de gemeente Rheden ook heeft kunnen bijdragen aan de financiering van de aanpassingen zodat ook rolstoelgebonden mindervaliden en mensen die slecht ter been zijn, de sporthal kunnen gebruiken.

Hierna nam Gert-Jan van der Linden het woord, hij heeft als bondscoach van het dames-rolstoelbasktebalteam de bronzen medaille behaald! Hij bedankte alle aanwezigen en was blij aanwezig te mogen zijn bij deze speciale gelegenheid.

Met een wedstrijd rolstoelbasketbal tussen De Rhedense Rollers en een afvaardiging van de gemeente Rheden en Rozendaal werd de sporthal feestelijk heropend. Gert-Jan van der Linden bracht de bal in het spel en startte hiermee de wedstrijd.

Naast De Rhedense Rollers en de gemeente, was ook de Arnhemse Antilope Vereniging aanwezig, ook zij gaven een demonstratiewedstrijd waarbij ook niet gehandicapten plaats konden nemen in een rolstoel om kennis te maken met rolstoelhockey.

En ook de Arnhemse Schermvereniging Scaramouche was gaf demonstraties, en konden andere mensen in een rolstoel plaatsnemen een wedstrijdje schermen.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen