Officiële opening Regenboogzebrapad in Dieren

DIEREN – Burgemeester Petra van Wingerden opende 11 oktober samen met wethouder Ronald Haverkamp officieel het Regenboogzebrapad aan de Wilhelminaweg in Dieren al was het pad al een week in gebruik.

Bij de opening waren ook de initiatiefnemers aanwezig, gemeenteraadsleden van Groen Links, zij dienden het voorstel in, voor een kleurenzebrapad  en werden daarin gesteund door de gehele gemeenteraad.

Met het Regenboogzebrapad benadrukt de gemeente Rheden dat iedereen welkom is en mag zijn wie hij of zij is. Middels dit zebrapad willen zij aandacht vragen voor de acceptatie van homoseksualiteit, lesbiënnes, biseksuelen en transgenders ( LHBT’s ). Het zebrapad kreeg al snel de bijnaam ‘Gaybrapad’.

Een tweede Regenboogzebrapad is aangelegd ter hoogte van de ingang van het Callunaplein.

Dinsdag 11 oktober is gekozen omdat dit de jaarlijkse ‘Coming Out Day’ is, wereldwijd wordt dan stilgestaan bij de positie van de LHBT’s, deze werd voor het eerst gehouden in 1988 in de VS en sinds 2009 in ons land.

Bij de opening kregen alle belangstellenden een regenboog paraplu uitgereikt waarmee zij het pad overstaken waar burgemeester Petra van Wingerden het lint door knipte en daarbij het zebrapad officieel als geopend verklaarde.

Lees ook:

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen