Rheden Nieuws eet pepernoten

Foto: FaceMePLS via Foter.com CC BY

Uw columnist dacht even aan broodroof bij het zien van dit artikel in Rheden.nieuws.nl, het is echter een politiebericht en geen kookrubriek waar we hartelijk om kunnen lachen nu het zo goed is afgelopen.

Vorige jaar omstreeks deze tijd kon u hier verschillende recepten lezen voor pepernoten en andere lekkernijen die bij 5 december horen. Dit wordt hier niet allemaal herhaald, anders zou de actualiteit van deze nieuwssite op oude koek gaan lijken. De actualiteit van vandaag is niet de aankomst van de goedheilig man, maar de veiligheidsmaatregelen die getroffen zijn voor de ontvangst van Sinterklaas. Het is ter vergelijken met een hoog risicowedstrijd als Vitesse-NEC.

Peuters worden door detectiepoortjes gejaagd, hun ouders worden gefouilleerd, een macht aan agenten worden op hun vrije zaterdag opgeroepen en er worden ME-pelotons naar Maassluis gestuurd. Amerigo is een politiepaard in burger en heeft gezelschap van vele bereden vriendjes. Het schijnt dat Ban Ki-Moon aan boord van de Pakjesboot is om te bemiddelen tussen de strijdende partijen. Waar moet het heen met deze gekke wereld? Zeker nu de VS een schertsfiguur als president gekozen hebben.

Terug naar het goede nieuws van afgelopen week: The Hunting Lodge op Rozendaal heeft het beste terras van Nederland. Daar zijn we het helemaal mee eens, het uitzicht is adembenemend (wel de goede kant op kijken en niet naar de nieuwbouw met extreem dure appartementen van de projectontwikkelaar), de bediening goed en eten en drinken subliem. Het zou leuk zijn als het dit weekend vieren met Glühwein en warme hapjes op het terras bij een achter het kasteel ondergaande zon. Gefeliciteerd Hunting Lodge!

Gault&Millau had nog meer goed nieuws voor onze provincie: de beste sommelier komt van de Kromme Dissel in Heelsum. Andere prijswinnende restaurants zijn Bord’eau en Bistro Bord’o, wat mij betreft voor de naam met de slechtste woordspeling. Alleen de NS maakt het erger met hun spoordeelwinkel.

 

Rheden eet smakelijk!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen