Lichtjesavond op begraafplaats en gedenkpark Heiderust

Foto: rheden.nieuws.nl Theo Jansen

RHEDEN – Op vrijdag 9 december vindt er wederom een Lichtjesavond plaats in de gemeente Rheden. Deze keer kunt u tussen 18.00 en 20.00 uur bij begraafplaats en gedenkpark Heiderust aan de Lentsesteeg in Rheden uw overleden dierbare herdenken.

Gemeente Rheden organiseert deze avond in samenwerking met  Iris & de Mol Uitvaartverzorging uit Rheden.

Iedereen is welkom tijdens de Lichtjesavond.

Het is een samenzijn waarbij u met familie en/of vrienden een kaars kunt branden, uw overleden dierbare kunt herdenken en stil kunt staan bij mooie herinneringen. Er is sfeervolle livemuziek, er staan her en der midwinterhoornblazers en harpiste Merle van der Lijke speelt in de aula, bovendien en er is gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje met elkaar na te praten en herinneringen op te halen.

Bij de ingang worden kaarsen uitgedeeld. Bezoekers kunnen deze plaatsen bij de herdenkingsplek van hun dierbare of meenemen naar huis of elders.

In de periode richting de feestdagen is het gemis van een dierbare vaak nog meer voelbaar. Een Lichtjesavond kan mensen helpen fijne herinneringen levend te houden.

Bij een klein beetje winterweer gaat de avond gewoon door, maar bij enorm hinderlijk weer niet. Houdt u daarvoor de website www.rheden.nl/begraafplaatsen in de gaten. U wordt geadviseerd een zaklantaarn mee te nemen.

Op vrijdag 18 november was de eerste Lichtjesavond. Deze vond plaats op begraafplaats en gedenkpark Imboslaan in Dieren. Deze was sfeervol verlicht en de muziek werd verzorg door Merle van der Lijke (harp) en Gareth Fraser (doedelzak). Het was een hartverwarmende avond waarbij jong en oud de herinneringen aan hun dierbaren levend hielden.

Lees ook: http://rheden.nieuws.nl/nieuws/89579/lichtjesavond-begraafplaats-gedenkpark-dieren/

Lichtjesavond

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen