Feestelijke opening nieuwe locatie Inloophuis ’t Trefpunt Velp

VELP – In mei 2017 viert inloophuis ’t Trefpunt in Velp haar 5-jarig jubileum. Initiatiefneemster Anneke Nieumeijer heeft in deze tijd iets moois opgebouwd, een inloophuis waar veel mensen dankbaar gebruik van maken.

“Ik verheug me op dat jubileum maar er zijn ook zorgen over de grote van het inloophuis en de financiën” zegt Anneke. Donderdag 1 december opende burgemeester Petra van Wingerden de inmiddels derde locatie van het inloophuis.

Woningbouwvereniging Vivare schenkt de organisatie een woning maar door sloop- en bouwwerkzaamheden heeft het inloophuis al drie keer moeten verhuizen. Zij hebben nu een woning toegekend gekregen aan de Willemstraat in Velp voor maximaal 3 jaar.

Een mooie locatie maar veel kleiner dan de vorige woning aan de Hertog Arnoudstraat.

Inloophuis 't Trefpunt VelpHet huis aan Willemstraat 38 heeft een diepe tuin en een grotere keuken maar de woonkamer en het schuurtje zijn vele malen kleiner, en ze missen een kamer en de kelder voor opslag van kleding en etenswaren.

“We hebben nu een wachtlijst voor mensen om te kunnen komen eten, we kunnen ze gewoonweg niet kwijt in de huidige woonkamer”, aldus Nieumeijer.

“Het is jammer mensen teleur te stellen want mensen komen niet alleen voor de gezelligheid of omdat ze krap bij kas zitten maar ook om hulp te vragen, even te huilen, hun zorgen te bespreken en om eenzaamheid uit de weg te gaan. Hier worden veel problemen besproken en waar mogelijk opgelost. Gelukkig wordt er ook veel gelachen.”

Het inloophuis is een huis met mensen voor mensen

Jong en oud maakt gebruik van het inloophuis. Er zijn onder andere knutselmiddagen, en workshops, en je kunt er kleding en huishoudelijke producten kopen. Van de opbrengst wordt het gas, water en licht betaald.

Anneke Nieumeijer geeft niet op

Inloophuis 't Trefpunt VelpSamen met 10 vrijwilligers, die zich 7 dagen per week inzetten, zijn ze gegroeid maar met de kleiner woning die ze nu hebben moeten ze juist inkrimpen. Ze willen immers verder groeien en hopen op een grotere locatie en financiële middelen om nog meer te kunnen aanbieden en mensen een warm welkom te heten. Hiervoor hebben zij een verzoek ingediend bij de gemeente Rheden.

Eén ding is gelijk gebleven, je wordt er altijd hartelijk ontvangen en de koffie staat altijd voor je klaar.

De spullen die ze niet meer kwijt kunnen worden te koop aangeboden op de markt van Velp-Zuid bij kaarslicht op 16 december. Wat niet verkocht gaat worden gaat naar een goed doel of kringloopwinkel. Zie http://rheden.nieuws.nl/evenementen/velp-zuid-bij-kaarslicht/

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Meer over het inloophuis, like https://www.facebook.com/velpzuid

Inloophuis 't Trefpunt Velp

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen