Grote ijspegels aan de ontaarde boom bij Van Hall Larenstein in Velp

VELP – De ontaarde boom die vanaf juli boven de grond hangt op het terrein Van Hall Larenstein heeft, tot grote schik van de docent en de kunstenaar, honderden ijspegels aan zijn wortel hangen.

Het was de bedoeling dat vóór de winterkou de wortels beschermd zouden worden, door er een grote bak met zand omheen te plaatsen. Door de plotselinge vorst vroeg in het jaar waren ze te laat om dit te realiseren.

De ontblootte wortels waren al eerder bevroren maar docent/ projectbegeleider Freek Rurup en kunstenaar Daan van Geijlswijk schokken van de hoeveelheid ijs. Zij gaan er vanuit dat de boom door de koude nachten geen schade heeft opgelopen.

Nu het weer warmer wordt zal alsnog een poging gedaan worden de zandbak te plaatsen. Dit kan pas gebeuren als de ijspegels van de wortels zijn verdwenen, en de waterbak onder de boom verwijderd kan worden.

‘Ik heb het vertrouwen dat de boom volgend jaar gewoon weer in blad komt’ aldus Freek Rurup.

In het voorjaar 2017 zal de bak met zand weer vervangen worden en gaat de sproei-installatie weer aan. Dan begint een nieuw onderzoekseizoen aan de ± 35 jarige zwevende proefboom van meer dan 12 meter hoog.

Lees ook:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden