Actie Kerk Balans gestart met het luiden van klokken

DIEREN – Zaterdag 21 januari luiden landelijk vele kerkklokken om 13.00 uur als start van de Actie Kerk Balans, zo ook de klok van de Ontmoetingskerk aan de Admiraal Helfrichlaan 54 in Dieren.

Rond 12.30 uur verzamelden zo’n 40 van de ruim 70 vrijwilligers zich in de ontvangsthal van de kerk waar ze om 13.00 uur welkom geheten werden door de voorzitter College van Kerkrentmeester Dick Ottevanger.

Hij benadrukte in zijn toespraak het belang van de actie Kerk Balans, hiermee kunnen zij hun maatschappelijke functie blijven vervullen omdat subsidies tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend zijn, dus actie’s nodig zijn om het werk en hulp te kunnen blijven doen.

Ook wethouder Tjebbe Vugts van de gemeente Rheden gaf aan dat iedereen zelf actie’s moet ondernemen omdat vanuit de gemeente alleen in uiterste gevallen een kleine bijdrage te verwachten is als het niet anders kan. De actie Kerk Balans laat zien dat men zelf een financiële bijdrage bijeen kan halen zonder hulp van de gemeente.

Na de toespraak van wethouder Tjebbe Vugts werd de actie officieel gestart door het symbolisch luiden van de bel waardoor de grote kerkklok in werking werd gezet. Hierna was er gelegenheid tot het drinken van een kop koffie – thee met een broodje en gezellig napraten onder de aanwezigen.

Voor meer informatie kijk op : www.pkndieren.nl of Facebook.com/protestantsegemeente.dieren

Lees ook:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen