Aanleg garage bij station Dieren mogelijk van start

Foto: Traverse Dieren

DIEREN – Het is de gemeente gelukt om na jarenlang verzet van bewoners van één huis aan de Noorder Parallelweg tot een overeenstemming te komen en de woning te kopen. Hierdoor kan mogelijk gestart worden met de bouw van de nieuwe parkeervoorziening in het stationsgebied in Dieren.

Het ziet er naar uit dat de gemeente Rheden medio juli 2017 kan starten met de bouw. Het bestemmingsplan voor het herontwikkelen van het stationsgebied in Dieren werd december 2014 onherroepelijk. Sindsdien probeerde de gemeente de laatste woning aan te kopen.

Wethouder Nicole Olland is blij dat de gemeente en de bewoners eindelijk overeenstemming hebben bereikt:

“Het heeft lang geduurd, maar gelukkig zijn we er uiteindelijk onderling goed uitgekomen. Nu kunnen we hopelijk in juli starten met de bouw van de parkeervoorziening en dat is goed nieuws voor Dieren. De parkeergarage lost veel parkeeroverlast in de Oranjebuurt op en is daarmee een belangrijk onderdeel van het project Traverse Dieren.

Het wachten is nu alleen nog op de uitspraak van de rechter over een beroep tegen het besluit om een gedeelte van de Noorder Parallelweg aan de weg te onttrekken. Ik zie deze rechtszaak in februari met vertrouwen tegemoet.”

Doorstroming

Met het project Traverse Dieren werken gemeente Rheden, provincie Gelderland en ProRail samen aan een betere doorstroming door Dieren. De aanleg van een 600 meter lange open tunnelbak en het verleggen van een stuk van de N348 moet doorgaand verkeer en bestemmingsverkeer van elkaar scheiden. Een voetgangersbrug over het spoor moet Dieren Noord en Zuid aan elkaar verbinden en het perron bereikbaar maken.

Informatie

Wie meer over het project Traverse Dieren wil weten, kan terecht op de website traversedieren.nl of in het informatiecentrum op de kop van de Spoorstraat in Dieren. Het informatiecentrum is op woensdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur vrij toegankelijk.

Lees ook:

Station Dieren

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen