Pilot Opa en Oma Schaak gaat van start in Dieren

Foto: suzettesuzette via Foter.com CC BY

DIEREN –¬†Schaakvereniging Theothorne in Dieren start met een pilot om zowel jong als oud aan het schaken te krijgen. Grootouders kunnen gezellig samen met hun kleinkind(eren) schaken leren.

Opa en Oma Schaak is een project waarbij grootouders samen met hun kleinkinderen leren schaken. Tijdens het schaakseizoen krijgen de deelnemers wekelijks één uur les. Als de pilot succesvol is, gaat Opa en Oma Schaak landelijk van start.

Schaken is leuk, gezond en iedereen kan het leren!

Schaken is een leuk spel en het is leuk om samen met je kleinkind een spelletje te doen, samen iets leren. Schaken is fitness voor het brein. Het zorgt voor een goede ontwikkeling van de hersenen bij kinderen en voorkomt veroudering van het brein bij ouderen.

Om te kunnen schaken hoeft men echt geen bolleboos te zijn. Net zoals een voetballer geen profvoetballer hoeft te zijn! Met de stappenmethode van de Schaakbond is het heel makkelijk te leren. Het is niet verplicht maar elke stap kan afgesloten worden met een examen en een diploma.

De pilot wordt financieel mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rheden. Het project geeft de schaaksport een impuls maar versterkt bovenal de familiebanden en de sociale participatie bij ouderen.

Anders dan bij beweegsporten, biedt de schaaksport ook mogelijkheden voor ouderen met een fysieke beperking. De aanmeldingen via Sjors Sportief stromen binnen. Daarom is er een extra gratis proefles op dinsdag 28 februari a.s. van 18.30 tot 19.30 uur in de Oase in Dieren.

Wilt u samen met uw kleinkind leren schaken?

Kom dan kennismaken op dinsdag 28 februari in het Cultureel Centrum De Oase in Dieren Ericaplein 1. U kunt uzelf en uw kleinkind(eren) opgeven via het contactformulier site www.svtheothorne.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen